De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Assistent is ook in 2018 de slimste spraakassistent

Erwin Vogelaar
23 december 2018, 10:48
2 min leestijd
Google Assistent is ook in 2018 de slimste spraakassistent

Slimme speaker aan de wand, wat is de beste assistent in het land? Siri en Alexa zijn best slim dit jaar, maar de Google Assistent is het slimst echt waar.

Lees verder na de advertentie.

Ook in 2018 was de Google Assistent de slimste spraakassistent

Onderzoeksbedrijf Loup Ventures test jaarlijks hoe slim de verschillende spraakassistenten zijn. Ook in 2018 komt de Google Assistent als winnaar uit de bus. Toch zit de concurrentie niet stil.

Voor dit onderzoek heeft het bedrijf achthonderd vragen aan elke assistent gesteld. Daarbij werd bijgehouden hoeveel vragen werden begrepen en vervolgens of de assistent met een kloppende reactie kwam.

slimste spraakassistent

De resultaten

De Google Assistent staat op de eerste plek. Googles spraakassistent begreep 100 procent van alle vragen en wist op 87,9 procent van die vragen het juiste antwoord te geven.

Siri volgt op de tweede plek. De spraakassistent van Apple snapt 99,6 procent van alle vragen en dus maar een paar vragen niet. Van die vragen wist Siri er 74,6 procent juist te beantwoorden.

Op de derde plek volgt Alexa. De spraakassistent van Amazon snapte wel 99 procent van de vragen, maar kon daar maar 72,5 procent van juist beantwoorden.

Microsoft staat op de vierde plek met zijn Cortana. Hoewel deze spraakassistent 99,4 procent van de vragen begreep, wist Cortana maar 63,4 procent van de vragen juist te beantwoorden.

Ontwikkeling gaat snel

Wat wel opvalt is dat alle spraakassistenten er vergeleken met vorig jaar op vooruit zijn gaan. Zo kon de Google Assistent vorig jaar nog maar 81 procent van de vragen goed beantwoorden.

Voornamelijk Siri heeft een grote sprong gemaakt. Apples spraakassistent kon vorig jaar namelijk nog maar 52 procent van de vragen goed beantwoorden.

Zelf aan de slag? In onze gids leggen we uit wat je allemaal aan de Google Assistent kunt vragen. Dat kan via je telefoon, maar ook via een Google Home of Google Home Mini.

Lees meer over de Google Assistent

Bron: Slashgear
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu