De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Sluit Nokia ook een deal met Google?

Redactie
12 februari 2011, 14:04
1 min leestijd

Nokia en Microsoft gaan intensief samenwerken om de strijd aan te gaan met concurrenten als Google en Apple. Dit nieuws lekte de afgelopen dagen uit. Nokia gaat het besturingssysteem Windows Phone 7 gebruiken op de toestellen van het bedrijf. Hierdoor schuift de Finse mobieltjesfabrikant haar eigen besturingssystemen naar de achtergrond, zoals Symbian en MeeGo.

Maar er is meer! Eldar Murtazin, de beheerder van Mobile-Review.com, laat via Twitter weten dat Nokia ook in gesprek is met Google. Volgens de bronnen van Murtazin verschijnen in 2012 de eerste Nokia-toestellen met Android.

Hieronder zijn tweet:

Lees verder na de advertentie.

Murtazin wordt gezien als een belangrijk persoon in de wereld van de mobiele telefonie. Toch is het bericht nog niet bevestigd door Nokia, dus voorlopig is het nog een gerucht.

Als Nokia kiest voor Windows Phone 7 en Google Android als besturingssystemen, dan is het interessant om te zien wat de gevolgen zijn voor de mobiele telecommarkt. Kan Nokia het verlies in marktaandeel omzetten in een winst? En wat voor gevolgen heeft dit voor Apple, de partij die buiten de boot valt?

Via: Android Community

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu