‘Eerste foto’s Samsung fitnesstracker SM-R150 duiken op’

Erwin Vogelaar
17 januari 2016, 10:50
1 min leestijd
‘Eerste foto’s Samsung fitnesstracker SM-R150 duiken op’

We weten al over Samsungs goedkopere fitnesstracker SM-R150 sinds afgelopen november, maar nu lijken eindelijk de eerste beelden te zijn opgedoken.

Lees verder na de advertentie.

SM-R150 foto’s

Al in november 2015 wisten we dat Samsung aan een goedkope fitnesstracker werkt om zo te concurreren met goedkope wearables als de Mi Band van Xiaomi die voor zo’n 15 dollar over de toonbank gaat. Deze prijscategorie lijkt echter toch niet realistisch als we deze foto’s mogen geloven. De SM-R150 lijkt op deze beelden niet op een uitgeklede Gear Fit, maar een uitgeklede Gear S2.

Op de foto’s van Tizen Cafe zien we een wearable dat lijkt op de Samsung Gear S2 inclusief de bekende draaiknop waarmee het horloge wordt bestuurd. Als Samsung het voor elkaar krijgt om het design van de Gear S2 te behouden, maar wel een hoop opties uit de smartwatch te verwijderen  waardoor het zich puur focust op fitness-activiteiten, kan de SM-R150 voor een goedkopere prijs aangeboden worden. Zo laag als de bandjes van Xiaomi zien we de prijs echter niet gaan.

Over de Gear Fit waren we in onze review niet zo te spreken. Zo vonden we onder andere dat er  te weinig wordt gedaan met de data die de wearable verzamelt en onze  conclusie was dat er betere alternatieven beschikbaar zijn. Hopelijk weet Samsung met de SM-R150, wat natuurlijk niet de definitieve naam is, een meerwaarde te bieden op de overvolle fitnesstracker-markt.

In onze review van de Samsung Gear S2, waarin we de wearable vergelijken met de Asus ZenWatch 2, prijzen we het design van de horloge en de makkelijkheid van het besturen. Wel vroegen we ons af of de hoge prijs gerechtvaardigd is. Daarom zou een goedkopere versie voor fitness-doeleindes goed kunnen werken.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Tizen Cafe
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu