De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Smart Bar: Android 2.3 Gingerbread in een candybar-telefoon

Redactie
9 september 2011, 13:15
1 min leestijd
Smart Bar: Android 2.3 Gingerbread in een candybar-telefoon
Smart Bar: Android 2.3 Gingerbread in een candybar-telefoon

Voor Android, iOS en andere besturingssystemen op de markt kwamen, zagen de meeste telefoon er nagenoeg hetzelfde uit met vergelijkbare candybar-vormfactor. Dit is een klein scherm met een numeriek toetsenbork aan de onderkant en lijkt, zoals de naam al zegt, op een flinke chocoladereep. In Japan komt deze maand de Smart Bar op de markt die de oude vertrouwde candybar-vorm combineert met Android 2.3 Gingerbread.

Vooral het scherm is de moeite waard van deze Smart Bar. Het is een 3 inch aanraakscherm met een resolutie van 800×480 waardoor deze een pixeldichtheid heeft van 311 ppi. Ook zit een 5 megapixel camera aan de achterkant. De rest van de telefoon is wat minder qua specificaties, een 800 MHz processor van Qualcomm, 512 MB werkgeheugen, 512 MB intern geheugen dat eventueel is uit te breiden met een MicroSD-kaart en een 1.100 mAh batterij. Het geheel weegt 114 gram en de afmetingen zijn 133 — 51 — 10.45 mm. Wi-Fi b/g/n is ook aanwezig, maar ook via 3G is verbinding te maken met mobiel internet.

Lees verder na de advertentie.

De Smart Bar wordt uitgebracht door de Japanse provider eAccess, maar wordt gemaakt door Huawei. In Japan zal deze van 22 september voor zo’n 29.800 yen te koop zijn, omgerekend ruim 275 euro. Dan kun je wel kiezen uit drie kleuren: zwart, bruin en wit. Of de retro-telefoon ook naar Europa nog komt is niet duidelijk. Gezien de plannen van Huawei om ook telefoons onder eigen naam te brengen, kan dit toestel misschien later nog naar Nederland komen. Echte candybar-diehards zullen hem voorlopig moeten importeren.

Smart Bar met Android
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu