De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Zo maakt Smart Lock Passwords inloggen in apps gemakkelijker

Gijs Ettes
29 mei 2015, 14:55
1 min leestijd
Zo maakt Smart Lock Passwords inloggen in apps gemakkelijker

Google heeft de slimme ontgrendelingsmethode Smart Lock uitgebreid met Smart Lock Passwords. Met deze functie kun je wachtwoorden opslaan en automatisch inloggen bij websites of diensten als Netflix en Eventbrite.

Lees verder na de advertentie.

Meer over Smart Lock Passwords

google smart lock passwords

Smart Lock Passwords is een wachtwoordenmanager die ervoor zorgt dat je bij het starten van veelgebruikte apps op verschillende apparaten (bijvoorbeeld je smartphone, tablet of Android TV) niet meer elke keer een wachtwoord hoeft in te voeren. Momenteel is het aantal apps dat de functie ondersteunt beperkt, want alleen Netflix, Eventbrite, Orbitz, Instacart en The New York Times werken ermee.

Gelukkig kan Smart Lock ook prima overweg met de bestaande wachtwoordmanager van Chrome, zodat inloggen bij websites gemakkelijker wordt. Uiteraard werkt Smart Lock Passwords alleen als je op elk apparaat met hetzelfde Google-account bent ingelogd. De functie is niet exclusief voor Android M, maar wordt meegeleverd met een komende update voor Google Play Services.

Opgeslagen wachtwoorden beheren

Om te zien welke wachtwoorden in Chrome en Google Smart Lock zijn opgeslagen en toegankelijk zijn voor de apparaten waarop je bent ingelogd, kun je naar passwords.google.com gaan. Hier kun je Smart Lock en automatisch inloggen in- en uitschakelen, en desgewenst opgeslagen wachtwoorden verwijderen.

smart lock passwords

Zo zet je Smart Lock aan in het nieuwe Android.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu