Smart Shortcuts: een beter georganiseerd Android-homescreen

Redactie
15 september 2010, 11:07
2 min leestijd
Smart Shortcuts: een beter georganiseerd Android-homescreen
smartshortcuts

Hoe meer snelkoppelingen je op je Android-startscherm zet, hoe onoverzichtelijker het wordt. Vooral mensen die de luxe hebben om een stuk of 7 homescreens te vullen, zullen de weg nog wel eens kwijt zijn. Gelukkig zijn er oplossingen om de boel beter te organiseren: App Categories en Apps Organizer zijn twee voorbeelden waarmee je je shortcuts beter kunt groeperen. Smart Shortcuts is een interessant alternatief, met als belangrijk pluspunt dat het gratis is. Met Smart Shortcuts organiseer je je shortcuts aan de hand van labels. Je maakt bijvoorbeeld een label ‘Sociaal’ om applicaties als Twitter, Facebook en Seesmic onder te brengen.

Of je maakt een label ‘Locatie’ om al je navigatie- en locatie-apps onder te brengen, een label ‘Foto’ voor je foto-apps, enzovoort. Wanneer je op één van de labels tapt, krijg je een lijst van applicaties te zien die onder dat label vallen. Tik je op het stericoon, dan krijg je alleen de apps te zien die het meest populair zijn.

Lees verder na de advertentie.

smart-shortcuts-android

Het idee lijkt wel wat op folders, met als extraatje dat je bij Smart Shortcuts je eigen iconen kunt kiezen (dus ook iconen uit een icon pack). Smart Shortcuts reageert snel, toont geen advertenties op je homescreen en bevat mooie iconen. Natuurlijk is de app niet alleen geschikt om je geïnstalleerde apps te organiseren, maar is ook geschikt voor shortcuts naar websites, contactpersonen en andere zaken waar je vanaf je homescreen naar kunt linken. Ook handig is dat je applicaties meerdere labels kan geven. De app van GMail kan dus via het label ‘Communicatie’, ‘Internet’ en ‘Sociaal’ terug te vinden zijn, net wat jij wilt. De namen van de labels bepaal je natuurlijk zelf.

Tip: het plaatsen van veel shortcuts en widgets kan je telefoon trager maken. Ga dus niet helemaal ‘los’ met het volproppen van je homescreen.

Downloaden via je Android-browser: Smart Shortcuts (gratis)
Meer info: ontwikkelaar Rhythm Software

smart-shortcuts-android
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's