Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze SmartBoy verandert je Android-smartphone in een GameBoy

Thomas Haenen
30 juni 2017, 13:46
2 min leestijd
Deze SmartBoy verandert je Android-smartphone in een GameBoy

Vergeet Angry Birds en Pokémon: met de SmartBoy kun je sommige van de beste klassiekers ooit herontdekken op je smartphone. Deze gadget laat je GameBoy-games spelen op je mobiel.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de SmartBoy

Heb je thuis nog wat oude GameBoy-games liggen, dan heb je nu een reden om ze uit de verhuisdoos te halen. De SmartBoy sluit je aan op je smartphone, waarna je de GameBoy-cartridge in de achterkant van het apparaatje plaatst. Op de voorkant vind je de traditionele vierpuntsdruktoets en andere knoppen van de oude GameBoy, terwijl spellen worden getoond op de bovenkant van je smartphonescherm.

De SmartBoy ondersteunt zowel GameBoy- als GameBoy Color-games. Dat betekent dat een zeer groot aantal klassiekers speelbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan Tetris, Super Mario Land, en de eerste Pokémon-games. Je moet daarvoor natuurlijk wel over de originele cartridges beschikken, maar die zijn vaak nog in grote aantallen te vinden op tweedehandssites. Daarnaast kun je volgens de ontwikkelaars via de Play Store straks GameBoy Advance-games downloaden en spelen, al is niet helemaal duidelijk hoe dat werkt.

Alternatief voor SNES Classic Mini?

Hyperkin toonde de SmartBoy zo’n twee jaar geleden voor het eerst, toen nog als 1-april-grap. Na een lawinelading aan positieve reacties besloot het bedrijf de accessoire daadwerkelijk te ontwikkelen. Daarmee speelt het bedrijf slim in op de retro-trend. Nintendo zelf lanceerde eerder deze maand al de SNES Classic Mini, een kleine console die je kunt aansluiten op je TV om er Super Nintendo-games op te spelen.

Omdat Samsung meewerkte aan de productie is de SmartBoy geoptimaliseerd voor de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Het apparaat werkt echter ook op de meeste andere Android-smartphones met een scherm van 5,2 tot 6 inch. Batterijen zijn niet nodig, een usb-c-poort wel. Hoewel de SmartBoy pas vanaf september verkrijgbaar is, kun je bij Britse webwinkels nu al een pre-order plaatsen. Daar kun je hem voor omgerekend zo’n 70 euro bestellen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu