De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit is de eerste smartphone met 1TB(!) aan opslag

Rick van der Veer
16 mei 2018, 13:06
2 min leestijd
Dit is de eerste smartphone met 1TB(!) aan opslag

Het Chinese bedrijf Smartisan heeft een smartphone aangekondigd die een nieuw record vestigt wat opslagruimte betreft. De duurste variant van dat toestel heeft namelijk maar liefst één terabyte aan opslagruimte.

Lees verder na de advertentie.

Smartisan R1: 1 terabyte aan opslag

De Smartisan R1 is een high-end smartphone, met een behuizing van metaal en extra lang scherm van 6,2 inch. Onder de motorkap draait een Snapdragon 845-chip, die ook in onder meer de OnePlus 6 te vinden is. Standaard heeft een high-end Android-toestel 64 of 128GB aan opslagruimte, maar de duurste variant van de R1 is uitgerust met maar liefst 1TB. Ondanks dat de smartphone alleen in China wordt uitgebracht, ondersteunt hij wel de 4G-netwerken die in Europa gebruikt worden.

Smartisan R1 1TB opslagruimte

Met een terabyte aan opslagruimte heb je nauwelijks meer extra opslag nodig via de cloud of een micro-sd-geheugenkaartje. In die duizend gigabyte passen namelijk honderdduizenden nummers, duizenden films en kun je naar hartelust filmen in 4K. Het nadeel is dat het maken van back-ups van zoveel inhoud veel moeite kost.

Met de R1 is Smartisan het eerste bedrijf dat een toestel met deze opslagruimte aanbiedt. Nog niet zo lang geleden kwam pas de eerste smartphone met 512GB opslagruimte uit. Tijdens de presentatie van de Huawei P20 kondigde Huawei namelijk de Mate RS Porsche Design aan, die in een 512GB-variant in China te koop is. Dat toestel kost wel bijna 2000 euro.

Smartisan R1 in Nederland

De Smartisan R1 wordt niet officieel in Nederland uitgebracht. Wil je het toestel hierheen halen, dan kun je ‘m via de website van Smartisan bestellen. Op moment van schrijven staat hij echter nog niet op de Engelstalige website. Ook Chinese warenhuizen als Joybuy bieden doorgaans toestellen van Smartisan aan. Let wel op: de R1 met 1TB aan opslagruimte krijgt een adviesprijs van zo’n 1300 dollar, wat het geen goedkoop toestel maakt.

Op de hoogte blijven van alles wat je moet weten omtrent Android? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en download de officiële Android Planet-app!

Bron: GizmoChina
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu