De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Smartphone kwijt? Google helpt je zoeken via Mijn account

Erwin Vogelaar
1 juni 2016, 19:00
2 min leestijd
Smartphone kwijt? Google helpt je zoeken via Mijn account

Google heeft een nieuwe pagina aan Mijn account toegevoegd. Met deze nieuwe functie kun je een verloren of gestolen smartphone weer terugvinden of blokkeren.

Lees verder na de advertentie.

Smartphone kwijt

Google heeft een jaar geleden ‘Mijn account’ geïntroduceerd. Via deze pagina, die je hier kunt vinden, kun je een privacycheck en beveiligingscheck doen om bijvoorbeeld te controleren welke apparaten toegang hebben tot je Google-account. Om de verjaardag van Mijn account te vieren introduceert Google nu een nieuwe functie, namelijk het terugvinden of blokkeren van een gestolen of verloren telefoon.

smartphone kwijt

Ben je je smartphone kwijt? Ga dan in Mijn account naar ‘Uw telefoon zoeken’. Je kunt deze pagina ook vinden door op deze link te klikken. Op deze pagina zie je alle toestellen die verbonden zijn met je Google-account. Na het kiezen van een toestel word je gevraagd in te loggen, om er zeker van te zijn dat jij het bent. Vervolgens kun je in de nieuwe pagina een lijst afgaan met dingen die je kunt ondernemen als je telefoon  kwijt is. Je kunt allereerst je toestel bellen, waarna het zal overgaan op vol volume. Ook als het geluid van het toestel gedempt is, zal de ringtone luid klinken. Je kunt er daarnaast voor kiezen om het toestel te zoeken op een kaart.

De volgende stap is het vergrendelen van het toestel. Je stelt een wachtwoord in waarmee het toestel weer ontgrendeld kan worden. Je kunt ook een bericht toevoegen voor de vinder. Google stelt zelf ‘Deze telefoon is kwijt. Help om de telefoon terug te geven.’ voor. Ook kun je een telefoonnummer toevoegen dat door de vinder gebeld kan worden. Verdere opties in de checklist bestaan uit het bellen naar de telefoon en het uitloggen op de telefoon. De laatste en meest drastische optie is om het apparaat volledig te wissen. Zo ben je er zeker van dat niemand bij je gegevens komt.

Smartphone gestolen

In Nederland wordt er volgens Boefproof elke week meer dan driehonderd smartphones gestolen. Daarnaast raken we ook regelmatig onze smartphone kwijt. De nieuwe functie komt dus als geroepen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu