De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Smartphone-lekker @Evleaks stopt ermee

Gijs Ettes
4 augustus 2014, 8:56
1 min leestijd
Smartphone-lekker @Evleaks stopt ermee
Evleaks stopt

Telefoonfabrikanten en pr-bureaus slapen na vandaag waarschijnlijk een stuk beter, want de beruchte smartphone-lekker evleaks stopt ermee. De insider, die eigenlijk Evan Blass heet, maakte het nieuws bekend via zijn Twitter-account. De reden dat Blass stopt, is omdat hij naar eigen zeggen niet genoeg geld verdient met zijn account en website. De inkomsten uit gesponsorde tweets en advertenties op zijn site vallen tegen.

Daarnaast lijdt Blass aan de ongeneeslijke zenuwziekte Multiple Sclerose. Hij is van plan om een andere carrière te starten om zo meer geld te verdienen en zich ‘financieel voor te bereiden op de toekomst’. Blass werkte eerder voor Pocketnow en Engadget en startte in 2012 het Twitter-account @evleaks.

Lees verder na de advertentie.

Ons interview met @evleaks

Evleaks interview HTC One

AndroidPlanet had eind maart een interview met Blass, toen het er nog niet op leek dat de smartphone-lekker zou stoppen. Hij zij toen dat hij @evleaks niet was gestart omdat hij traditionele journalistiek zat was, maar juist omdat hij Twitter zag als het ideale medium om te rapporteren over gelekte informatie. “De beperkingen van Twitter maken het een aantrekkelijk medium voor lekken. Het dwingt je om een lek terug te brengen tot zijn essentie, zonder alle kunstmatige context eromheen die je vaak aantreft bij artikelen.”

In hetzelfde interview zei hij ook dat ‘je kunt rondkomen door te schrijven over van alles, zolang je publiek gesponsorde content tolereert’. “Ik neem mijn werk serieus en plaats nooit iets zonder dat ik het vertrouwen heb dat de informatie betrouwbaar is. Mijn reputatie is gebaseerd op mijn relatief nauwkeurige track record. Mijn volgers zijn het resultaat van mijn redactionele filter.” Zijn volgers reageerden ontstemt  op  het nieuws en moeten het voorlopig dus even zonder informatie over gelekte smartphones, tablets en andere gadgets doen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu