‘High-end smartphone OnePlus One met CyanogenMod zondag onthuld’
Wouter Nijsen

smartphone OnePlusDe eerste smartphone van de Chinese fabrikant OnePlus wordt aankomende zondag op 16 maart officieel gepresenteerd. Het zal vermoedelijk gaan om een CyanogenMod-smartphone. Die draait op een aangepaste versie van Android, waarmee je de  smartphone helemaal naar eigen wens kan aanpassen. Het zou het tweede CyanogenMod-toestel worden na de Oppo N1.

De OnePlus One wordt volgens de laatste geruchten uitgerust met een functie waarmee je de telefoon kunt ontwaken door simpelweg een commando te roepen. Op het forum van OnePlus is een poll gestart welke commando dit moet gaan worden. Daarnaast wordt de smartphone naar verluidt aangedreven door de Snapdragon 800-chip, dat momenteel de bekendste en meest gelauwerde mobiele chip is.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De OnePlus One wordt zodoende een high-end smartphone die volgens de geruchten met `de beste componenten` in elkaar is geknutseld. Het wordt een toestel dat de term vlaggenschip verdient, zo wordt er gezegd. De mensen achter OnePlus lieten in een aantal teasers al doorschemeren dat dit `de beste telefoon ooit` moet worden. De baas Peter Lau stelde laatst dat de OnePlus `de meest aantrekkelijke telefoon is, op uitzondering van de iPhone na`.

Specificaties high-end smartphone OnePlus

smartphone OnePlusOp de Facebook en Google+ van OnePlus wordt veel gesproken over het debuut. Zo moet de telefoon werken op een quad-core-processor van Qualcomm die maximaal 2,3GHz klokt en het 5,5-inch scherm krijgt een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De telefoon haalt zijn energie vermoedelijk uit een niet-verwijderbare batterij met een capaciteit van 3100mAh.

Een releasedatum en prijs zijn nog niet vrijgegeven, maar volgens de laatste geluiden moet het toestel voor 400 dollar in de winkels komen. Een internationale versie van de OnePlus One is tot op heden nog niet bevestigd, maar is door de internationale berichtgeving van OnePlus wel aannemelijk.

Lees meer over CyanogenMod

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.