Smartphone-oplader Autonome maakt kabels overbodig

concept-oplader-smartphoneDe designsite Yanko Design laat regelmatig futuristische smartphone-ontwerpen zien. Nu hebben ze weer iets bijzonders gevonden: een oplader die een einde aan het gestuntel met kabels moet maken. De Autonome is een oplader met stopcontactaansluiting die je aan je telefoon kunt bevestigen en overal met je meeneemt. Zo kun je de telefoon rechtstreeks in een stopcontact inpluggen. Via een speciaal frame maak je de Autonome vast aan een smartphone. Het is ook mogelijk om de oplaadmodule los te maken en deze extra batterij apart op te laden. Zo kan je ondertussen je telefoon blijven gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Vooralsnog gaat het om een concept-oplader voorzien van HTC-logo’s, maar elke smartphonefabrikant zou het idee in overleg met de oorspronkelijke designer natuurlijk in de praktijk kunnen brengen. Het bied bovendien genoeg mogelijkheden voor de toekomst. Combineer dit met de technologie van het snelladen en zo kun je over enkele jaren wellicht binnen enkele minuten je smartphone voor een hele week opladen. Nu lijkt de Autonome vooral geschikt voor reizigers die veel onderweg zijn en niet continu op zoek willen zijn naar hun oplader. De extra batterijduur is natuurlijk ook nooit weg.

htc_autonome_oplader

htc_autonome-lader

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.