Smartphone-scherm wordt voelbaar dankzij tixels

touchscreen pixelsBlackBerry-gebruikers scheppen regelmatig op over het toetsenbordje van hun smartphone. Het is makkelijk om de fysieke toetsen te voelen, waardoor je volgens hen sneller kunt typen. De meeste Android-telefoons hebben een touchscreen-toetsenbordje, al zijn er ook wel toestellen die voorzien zijn van een QWERTY-toetsenbord. Een praktischer oplossing is Tactile Pixels (kortweg: tixels) waardoor het mogelijk wordt om dingen op je touchscreen te voelen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De tixels creëren een elektrisch veld, dat bij aanraking anders aanvoelt. Je kunt de suggestie wekken dat de gebruiker een knop aanraakt, maar je kunt ook een vacht of schubben imiteren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ontwikkelaar Senseq is van plan om de technologie op de markt te brengen. Ze hebben al de steun van Toshiba en het zou goedkoop moeten zijn om de technologie in smartphones te verwerken. De kans is daardoor groot dat er binnenkort de eerste commerciële toepassingen op de markt te vinden zijn. Je kunt met tixels zorgen dat games realistischer overkomen maar er is ook een praktisch nut: blinden en slechtzienden zijn beter in staat om smartphones te gebruiken. Je zou zelfs brailleschrift op het scherm kunnen projecteren.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.