Onderzoek smartphonegebruik: we vervelen ons nooit meer

Erwin Vogelaar
25 november 2015, 18:47
1 min leestijd
Onderzoek smartphonegebruik: we vervelen ons nooit meer

Hoeveel tijd denk je dat je op jaarbasis naar het scherm van je Android-telefoon kijkt? Het is misschien wel meer dan je zou verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Smartphonegebruik

Mensen tussen 16 en 30 jaar besteden gemiddeld 3,2 uur per dag kijkend naar het scherm van hun smartphone. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbedrijf TNS. Klinkt dit niet als veel? Omgerekend betekent dit dat deze leeftijdsgroep maar liefst 49 dagen per jaar naar een schermpje kijkt. De Baby Boomers, met de leeftijd van 46 tot 65 jaar, gebruiken gemiddeld maar 1,5 uur per dag hun telefoon.

Tegenover website News.com.au stelt Alistair Leathwood van TNS dat dit laat zien hoe we ons niet meer concentreren en we de mogelijkheid om te vervelen kwijt zijn geraakt. We zouden ons namelijk steeds meer in micro-minuten vermaken, door bijvoorbeeld een korte video te kijken of een korte tekst te lezen.

Het onderzoek heeft ook andere interessante resultaten over smartphonegebruikers. Zo halen we onze telefoon gemiddeld maar liefst 150 keer per dag uit onze broekzak, jas of tas. Maar wat doen we dan? Van de onderzochten gebruikt 63 procent dagelijks social media, terwijl de helft dagelijks online een video kijkt. Om dit te doen hebben we gemiddeld zestig tot zeventig apps op onze smartphone geïnstalleerd staan. Toch gebruiken we maar zo’n tien procent van deze apps regelmatig.

Smartphonegebruik

De smartphone wordt door de meerderheid van de onderzochten ook zelden uitgezet, zelfs niet als we op vakantie zijn. Dat nu al 85 procent van alle mensen een smartphone gebruikt is een relatief snelle gang van acceptatie van deze technologie. Het kostte de televisie vijftig jaar en de pc twintig jaar om zo door te dringen in ons leven.

→ Check ons overzicht met de beste Android-smartphones

Bron: News.com.au
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu