Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Smartphonerobot RoBoHon van Sharp kost 1600 euro

Jarno Stinissen
14 april 2016, 10:31
1 min leestijd
Smartphonerobot RoBoHon van Sharp kost 1600 euro

Sharp brengt op 26 mei  de RoBoHon uit op de Japanse markt. De smartphone in de vorm van een robot draait op Android 5.0 (Lollipop) en kost 198.000 yen, omgerekend iets meer dan 1600 euro.

Lees verder na de advertentie.

Smartphonerobot RoBoHon

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona dit jaar mochten we al even kennismaken met het kekke speeltje. De smartphonerobot is twintig centimeter groot en weegt ongeveer 390 gram, wat twee keer zo zwaar is als de gemiddelde smartphone. Wat hardware betreft  bezit de robot over een Snapdragon 400-chipset en ondersteunt hij  wifi, 4G en 3G.

https://www.youtube.com/watch?v=K2Z5YIZ24yI

De RoBoHon kan  dansen, lopen  en beschikt over een ingebouwde projector om foto’s en video’s in een resolutie van 1280 bij 720 pixels te tonen. De ogen van RoBoHon doen dienst als led-lampje voor alle inkomende berichten en notificaties. Het 2 inch-scherm van smartphonerobot  is met zijn resolutie van  320 bij 240 pixels iets minder indrukwekkend. Als tegenargument stelt Sharp dat de focus ligt op de features van de robot en de scherminteractie daardoor minder belangrijk is. Daarnaast kan het apparaat  de eigenaar herkennen door middel van spraakherkenning.

RoBoHon naar de Benelux?

Sharp meldt dat ze druk bezig zijn om de RoBoHon in meerdere landen uit te brengen. Of de Benelux daartussen zit, is nog even afwachten. Mocht het apparaat daadwerkelijk onze kant op komen, is het nog maar de vraag hoe populair het wordt. Met een prijs van omgerekend 1600 euro ligt het apparaat bepaald niet voor het oprapen. In Japan, waar het toestel als eerste op de markt verschijnt, moet er zelfs worden bijbetaald als je gebruik wil maken van de spraakherkenningstechniek.

Zou jij de RoBoHon kopen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu