Primera start test met verkoop goedkope Alcatel-smartphones

Straks kun je ook bij Primera terecht voor een nieuwe smartphone. De tabaks- en tijdschriftenketen gaat binnenkort onder andere Alcatel-toestellen verkopen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Binnenkort smartphones bij Primera kopen

Primera gaat experimenteren met de verkoop van mobiele telefoons. De winkelketen start met een pilot op vijf locaties, en als die succesvol verloopt kun je straks smartphones kopen bij alle 500 vestigingen in Nederland.

Voor de nieuwe productgroep werkt Primera samen met verschillende bedrijven, waaronder KPN, Lebara, Alcatel en Swoop. Het zou vooral gaan om de verkoop van goedkope toestellen met een prepaidbundel van providers KPN en Lebara. Alcatel biedt daarbij de goedkope Android-smartphones, terwijl Swoop refurbished iPhones gaat leveren. Ook accessoires, zoals hoesjes en powerbanks, worden straks bij Primera verkocht.

goedkope smartphones bij Primera

Alcatel is al jaren actief op de Nederlandse markt, en hier vooral bekend vanwege zijn budgetsmartphones. De telefoons van Alcatel kosten zelden meer dan 200 euro. Die lage prijs betekende vaak wel dat je niet veel van Alcatel-toestellen moest verwachten. Deze liepen op zwakke hardware en verouderde versies van Android.

Alcatel omarmt Android Go

Onlangs beloofde het bedrijf echter beterschap. Zo werd dit voorjaar de Alcatel 1X gepresenteerd, de eerste Alcatel-smartphone met Android Go. Dat is een vrijwel onaangepaste versie van Android 8.1, met gegarandeerde updates. Het toestel kost minder dan 100 euro, maar heeft wel een groot 5,3 inch-scherm, 16GB aan opslagruimte en 8 megapixel-camera. Welke Alcatel-toestellen Primera precies gaat verkopen, is nog onbekend.

Primera is niet de enige winkelketen die plots in de mobiele markt stapt. Dit voorjaar maakte AS Watson, het moederbedrijf van onder andere Kruidvat, bekend dat het een samenwerking is gestart met Xiaomi. Vanaf later dit jaar vind je goedkope Xiaomi-smartphones in het assortiment van Kruidvat. Ook het Chinese Oppo komt mogelijk naar Nederland.

Lees meer over Alcatel

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.