SmartQ 10: goedkoop Android-tablet met bijzonder touchscreen
Wouter Nijsen

SmartQ 10_Android_tabletOp Android Planet kon je eerder een review lezen van de Smart Q T7-3G. Een budgettablet met Android 2.1, een resistief scherm en een niet al te snelle processor. De nieuwe SmartQ 10 heeft eveneens een prettig lage prijs van ongeveer $200, maar de specificaties zijn zijn behoorlijk verbeterd. Zo vind je aan boord de Rockchip-variant van de ARM Cortex A9-processor, Mali 400 voor de graphics, 8 GB opslag en 512 MB RAM. Daarnaast zijn Android 2.2, Wi-Fi, Bluetooth en 3G aan boord. Opvallend aan de SmartQ 10 is echter niet wat er onder de motorkap aanwezig is, maar wat je aan de buitenkant ziet, namelijk het gebruikte touchscreen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De SmartQ 10 heeft namelijk een 9,7-inch 1024 x 768 piëzo-elektrisch touchscreen. Deze techniek zorgt ervoor dat het scherm input herkent van zowel je vingers als van een stylus terwijl het dezelfde eigenschappen heeft als een capacitief scherm. Je hoeft dus geen druk op het scherm van de SmartQ 10 uit te oefenen. Hiermee lijkt het scherm van de SmartQ 10 in eerste instantie op dat van de HTC Flyer, ware het niet dat dat touchscreen een standaard capacitief scherm is, die alleen met een speciale ‘actieve’ stylus te bedienen is. Het zogenaamde IPS-scherm van SmartQ ondersteunt 10-vinger multitouch al is dat waarschijnlijk meer een theoretisch gegeven dan dat je er in de praktijk echt voordeel bij hebt. Het is niet bekend of de nieuwe SmartQ 10 in Europa op de markt komt, al zijn er natuurlijk de nodige buitenlandse webshops waar dit tablet vast en zeker te bestellen is. Zitten we te wachten op een dergelijk scherm dat zowel met je vingers als een standaard stylus te bedienen is?

Meer informatie over de SmartQ 10 is te vinden op de website van de fabrikant.

Netbook News via Liliputing

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.