De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘HTC stelt eerste smartwatch uit naar juni’

Wouter Nijsen
3 mei 2016, 12:03
1 min leestijd
‘HTC stelt eerste smartwatch uit naar juni’

Al een tijdje gaan geruchten over de eerste smartwatch van HTC. Het horloge zou eerst in april verschijnen, maar is nu uitgesteld naar juni.

Lees verder na de advertentie.

`Smartwatch HTC verschijnt later`

Dat meldt althans de Twitter-lekker Evan Blass (@evleaks). Volgens Blass verschijnt de HTC-smartwatch in de week van 6 juni, die eindigt op zondag 12 juni. Dat zou betekenen dat het nog iets meer dan een maand duurt voordat HTC zijn eerste smartwatch officieel uit de doeken doet. Het slimme horloge is echter nog niet officieel aangekondigd.

smartwatch HTC

Hoewel al een tijdje wordt gespeculeerd over de HTC-smartwatch, is er nog maar weinig over het apparaat bekend. Wel is de verwachting dat het horloge rond is en een schermresolutie van 360 bij 360 pixels heeft. Ook is het aannemelijk dat het horloge draait op Android Wear, het besturingssysteem voor smartwatches van Google.

Vorige maand kondigde HTC zijn nieuwe vlaggenschip, de HTC 10, aan. De smartphone vertoont veel uiterlijke gelijknissen met zijn voorganger, maar brengt een aantal verbeteringen met zich mee. Zo wordt de telefoon aangedreven door de Snapdragon 820-chip van Qualcomm met 4GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Daarnaast is de HTC 10 voorzien van een 5,2 inch-QHD-scherm (2560 bij 1440 pixels), 12 en 5 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant, usb-c-poort en een 3000 mAh-accu. Verder draait de smartphone op Android 6.0 (Marshmallow), met een versimpelde versie van Sense die meer op stock-Android lijkt.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu