De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Smartwatch Moto 360 krijgt saffierglas en draadloze oplaadtechniek’

Wouter Nijsen
21 maart 2014, 15:29
2 min leestijd
‘Smartwatch Moto 360 krijgt saffierglas en draadloze oplaadtechniek’
smartwatch moto 360

De Motorola Moto 360, de aankomende smartwatch met Android Wear van Motorola, krijgt een OLED-scherm, een laag krasbestendig saffierglas en kan draadloos worden opgeladen. Dat meldt althans G for Games op basis van een anonieme maar ‘betrouwbare’ bron.

Het is aannemelijk dat de geruchten met betrekking tot de smartwatch kloppen. G for Games baseert zich naar eigen zeggen op een bron die het vaker aan het juiste eind heeft als het gaat om Motorola-apparaten. Bovendien kondigde Motorola eerder aan dat de wearable geen oplaadpoort zou krijgen.  Volgens G for Games gebruikt het bedrijf een ‘geheime’ methode om de smartwatch op te laden.

Lees verder na de advertentie.

Steeds vaker duiken er geruchten op dat toekomstige smartphones en smartwatches saffierglas inzetten als extra beschermlaag. Saffierglas is afkomstig van de edelsteen saffier en een stuk duurder dan Gorilla Glass van Corning. Voordeel van de laag is dat het krasbestendig is en minder gevoelig is voor beschadigingen en botsingen.

Veel horlogemakers stappen de laatste tijd al over naar saffierglas. Ook fabrikanten van smartphones gebruiken het glas al voor hun smartphones om bijvoorbeeld cameralenzen en vingerafdrukscanners te beschermen (denk aan de iPhone 5S).  Naast saffierglas en een draadloze oplaadtechnologie is de Moto 360 naar verluidt uitgerust met een OLED-scherm, dat voor een langere accuduur moet zorgen.

Meer over smartwatch Moto 360

smartwatch moto 360

De smartwatch van Motorola heeft een authentiek design met een rond klokje dat ook `gewoon` de tijd kan laten zien. Aan de zijkant zit een knop waarmee het scherm wordt geactiveerd. Het is ook mogelijk om het slimme horloge te bedienen middels stemcommando`s.

De Moto 360 draait als één van de eerste smartwatches op Android Wear, Google’s nieuwe mobiele besturingssysteem voor smartwatches en wearables.  De Moto 360 komt in een reeks aan stijlen beschikbaar en is vanaf deze zomer beschikbaar in de Verenigde Staten. Motorola benadrukt dat de Moto 360 wereldwijd wordt uitgebracht.

Lees meer over de beste Android smartwatches en welke je moet hebben!

Lees meer over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto 360
Motorola Moto 360

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu