Dit zijn de eerste 3 smartwatches met Android Wear

Gijs Ettes
26 juni 2014, 11:04
3 min leestijd
Dit zijn de eerste 3 smartwatches met Android Wear
smartwatches met android wear

Tijdens de I/O schonk Google de nodige aandacht aan Android L, maar er werd ook uitgebreid stilgestaan bij Android Wear. Het besturingssysteem voor wearables ziet er bijzonder gelikt uit en zit slim in elkaar, zodat je snel de gewenste informatie en meldingen krijgt en gemakkelijk met je stem zoekopdrachten kunt uitvoeren. Bovendien kent Wear waarschijnlijk  Nederlandse taalondersteuning, zodat je bijvoorbeeld mailtjes of sms’jes in het Nederlands kunt beantwoorden.

Het was al een tijdje bekend dat Android Wear in ieder geval zal draaien op de LG G Watch en Motorola Moto 360 en daar kwam gisteren nog eens de Samsung Gear Live bij. De smartwatch van Samsung heeft wat weg van de Gear 2, al draait die natuurlijk op Tizen. Lees verder voor onze indruk van de eerste 3 smartwatches met Android Wear.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Gear Live

samsung gear live

De Gear Live is de goedkoopste van de drie smartwatches met Android Wear. Een Nederlandse prijs is op het moment van schrijven nog niet bekend, maar in de VS gaat hij 199 dollar kosten. Het slimme horloge verschilt niet zoveel van de rest met een 1,2GHz-quadcore-processor en een 1,63 inch super-amoledscherm. Wel is de resolutie met 320 bij 320 pixels iets hoger, maar de accucapactiteit is met 300 mAh weer wat lager. Het werk- en opslaggeheugen is met respectievelijk 512MB en 4GB identiek en ook is de Gear Live stof- en waterbestendig. De meest onderscheidende feature is waarschijnlijk de sensor aan de achterzijde waarmee je je hartslag kunt meten. De feature zagen we eerder al bij de Gear Fit en Galaxy S5.

De Gear Live is gelijktijdig met de LG G Watch beschikbaar vanaf begin volgende maand. Nog even geduld dus!

Unieke features:

 • Stof- en waterbestendig
 • Super-amoled-scherm
 • Hartslagmeter aan de achterzijde
 • 38 bij 56 bij 8,9 millimeter, 59 gram
 • Prijs: 199 euro (verwacht)

LG G Watch

LG G Watch

De LG G Watch wordt waarschijnlijk iets duurder dan de Gear Live (229 dollar), al verwachten we dat de adviesprijs in euro niet veel zal verschillen. Het horloge ziet er, net als de smartwatch van Samsung, meer uit als een gadget dan een traditioneel horloge. Het display is rechthoekig, altijd ingeschakeld en meet 1,65 inch. De resolutie is met 280 bij 280 pixels iets lager, maar het display oogt toch scherp. De specs zijn identiek aan die van de Gear Live, al is de accucapaciteit met 400 mAh hoger. De standby-tijd bedraagt daardoor zo’n 36 uur, met het scherm ingeschakeld. Verder is de behuizing stof- en waterbestendig en iets dikker (9,95 millimeter) en zwaarder (63 gram) dan die van de Gear Live.

Net als de Gear Live is de LG G Watch vanaf begin volgende maand verkrijgbaar, voor een verwachte adviesprijs van rond de 199 euro.

Unieke features:

 • Stof- en waterbestendig
 • Scherm is altijd ingeschakeld
 • 400 mAh-accu
 • 38 bij 46,5 bij 9,95 millimeter, 63 gram
 • Prijs: 199-229 euro (verwacht)

Motorola Moto 360

Moto 360 smartwatches met Android Wear

De Moto 360 deelt zijn techniek met de smartwatches van LG en Samsung, maar ziet er dankzij het ronde uurwerk een stuk fraaier uit. Motorola heeft moeten sleutelen om Android Wear mooi te laten schalen op het ronde display en dat is wat ons betreft gelukt. Het is een licht apparaat met een metalen of suède polsband die het een chique uitstraling geeft. Aan de rechter zijkant is een ronde homeknop te vinden, waarmee je navigeert naar het beginscherm van Android Wear. De behuizing bestaat uit aluminium en lijkt ons iets zwaarder dan die van bijvoorbeeld de G Watch, al is over de precieze afmetingen en specs  nog weinig bekend.

De Motorola Moto 360 is vanaf september verkrijgbaar voor een verwachte adviesprijs van 249 euro, al is het nog even afwachten wat het apparaat precies gaat kosten.

Unieke features:

 • Fraai rond uurwerk
 • Ondersteunt draadloos opladen via de Qi-standaard
 • Beschermende laag saffierglas (verwacht)
 • Prijs: 249 euro (verwacht)

Check onze Android L overzichtspagina met meer info over de nieuwe Android-versie!
Lees ook ons overzicht met de beste Android Wear apps!

Lees meer over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto 360
Motorola Moto 360

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu