De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Snapchat gaat advertenties tussen Verhalen plaatsen

Jarno Stinissen
14 juni 2016, 10:30
2 min leestijd
Snapchat gaat advertenties tussen Verhalen plaatsen

Snapchat is van plan om binnen enkele weken meer ruimte vrij te maken voor gesponsorde Snapchat Verhalen. Deze nieuwe  Snapchat advertenties vind je terug tussen de snaps van je eigen vrienden.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat advertenties

In het bericht van Adweek meldt Amir Khan, assistent van Snapchat-CEO Evan Spiegel,  dat het met de lancering van ‘Snapchat Partners’ de app van een nieuw interface gaat voorzien. In totaal gaan er meer dan 20 technologiebedrijven hiermee aan de slag. Het nieuwe uiterlijk van Snapchat moet vooral voor adverteerders een zegen zijn: Snapchat Partners moet op de lange termijn meer  ruimte vrijmaken voor reclames op het sociale netwerk. Amran Khan vertelt verder in het interview dat Snapchat adverteerders een plaats wil geven om hun eigen verhaal te doen, maar op een betere manier dan reguliere reclame.


De nieuwe Snapchat advertenties zijn over enkele weken terug te vinden tussen de snaps van je vrienden bij  Verhalen. De reclamesnaps mogen maximaal 10 seconden duren, en zijn net als alle andere snaps verticaal opgenomen. Deze nieuwe manier van adverteren zorgt ervoor dat gebruikers tot wel 5 keer meer contact maken met reclames dan op de reguliere manier. Dit blijkt uit een gesloten proefperiode, waarin deelnemers al te maken kregen met  deze nieuwe vorm van Snapchat advertenties.

Meer over Snapchat advertenties

Nog geen week geleden is Snapchat  van een volledig vernieuwd design voorzien. Zo zijn de chat-icoontjes van een nieuwe laag verf voorzien, biedt de aangepaste interface meer features, is Snapchat Discover een stuk overzichtelijker geworden en is er meer ruimte gemaakt voor gesponsorde content in Snapchat Verhalen. De vraag is of de toevoeging van nog meer reclames op een andere plaats gebruikers gaat afschrikken.

Het is echter wel duidelijk waarom Snapchat enkele maanden geleden de automatische afspeelmodus heeft geïntegreerd in zijn app. Hierdoor speelt de app automatisch de volgende snap van je vrienden af in Snapchat Verhalen. Door binnenkort ruimte voor Snapchat advertenties vrij te maken, kom je automatisch bij de advertenties terecht die tussen de snaps van je vrienden staan. Er is ook geen mogelijkheid om deze feature ongedaan te maken, wat (vooral in het begin) tot veel ophef heeft geleid. Well played Snapchat, well played.

Bron: Adweek
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu