Deze nieuwe functies komen mogelijk naar Snapchat

Erwin Vogelaar
25 januari 2016, 19:22
2 min leestijd
Deze nieuwe functies komen mogelijk naar Snapchat

Snapchat krijgt in de toekomst mogelijk een aantal interessante nieuwe functies. Dit blijkt uit code in de app.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat bellen

De makers van Snapchat lijken druk bezig om de app uit te breiden met enkele interessante nieuwe functies. Die zijn ontdekt door de mensen achter Snapprefs, een Android-app waarmee de mogelijkheden van Snapchat uitgebreid kunnen worden. De app is niet op de Play Store te vinden, want er worden functies aangeboden die Snapchat liever niet ziet. Denk hierbij aan de mogelijkheid om foto’s en video’s op te slaan en snaps te bekijken zonder dat de ander het door heeft. Om deze functies voor elkaar te krijgen graven de makers regelmatig rond in de code van Snapchat en zo zijn de verwijzingen naar deze nieuwe functies ontdekt.

Snapchat bellen

De grootste feature die Snapchat mogelijk gaat toevoegen is bellen. Het is nog niet duidelijk hoe Snapchat hier een eigen draai aan wil geven, waardoor we straks juist deze app willen gebruiken om een telefoontje te plegen. De kans is groot dat de telefoongesprekken opgeleukt kunnen worden met maskers en filters. Wellicht zet Snapchat dit door met audiomaskers voor leuke stemmetjes tijdens het bellen?

Een andere functie is een nieuwe interface om te chatten. Onderdeel van deze nieuwe interface zijn stickers, zoals we die bijvoorbeeld kennen van Telegram. Hoewel je stickers op Telegram vrij kunt toevoegen, lijkt de kans groot dat Snapchat de stickers zal gaan verkopen of zal gebruiken om reclame te maken. Dat deze functies in Snapchat gevonden zijn betekent echter niet dat ze zeker zullen opduiken in een latere versie van de app.

Als je Snapchat wil downloaden, dan kan dat in de Play Store via onderstaande link. In de app kun je korte video’s of foto’s met bijschriften naar vrienden sturen. Deze snaps zijn vervolgens één of twee keer te bekijken en dan verdwijnen ze weer.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

Bron: PhoneArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu