De Samsung Galaxy S21 FE nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Snapchat blokkeert root-gebruikers in nieuwe update

Erwin Vogelaar
22 november 2015, 14:54
1 min leestijd
Snapchat blokkeert root-gebruikers in nieuwe update

De populaire fotodeel-app Snapchat blokkeert sinds de nieuwste update een groot gedeelte van zijn gebruikers. Smartphones die geroot zijn mogen er niet meer in.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat blokkeert root

Snapchat heeft een groot gedeelte van zijn gebruikers geblokkeerd van de app. In de nieuwste update wordt een nieuwe vorm van beveiligingscheck geïntroduceerd. Snapchat voert vanaf nu enkele tests uit en als één van deze tests positief is, dan sluit de app zich. Een van deze positieve resultaten kan komen doordat de telefoon geroot is.

De recensies met een lage score stromen inmiddels binnen in de Play Store. “Na de update kan ik amper snaps meer openen”, schrijft Baddd. “Opeens opent mijn Snapchat niet meer. Hij sluit hem meteen weer af”, schrijft Paulien van Berkum. “Ik kan na de update geen snaps meer openen!”, schrijf Daphne Sheridan. Of al deze gebruikers ook hun telefoon geroot hebben is niet duidelijk, maar de recensies zijn wel geplaatst sinds de update.

Snapchat blokkeert root

Veel Android-gebruikers rooten hun telefoon om zo meer mogelijkheden te hebben. Rooten geeft je namelijk alle rechten om te doen wat je wil met je toestel. Zo kun je bijvoorbeeld alternatieve kernels installeren. Voor meer informatie over rooten verwijzen we je graag door naar ons dossier. Het is afwachten of Snapchat deze beveiliging weer gaat terugdraaien, of dat dit zo gelaten wordt.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu