Snapchat verbruikt op de achtergrond veel dataverkeer

Sinds de invoering van Snapchat Discover, een nieuwe functie die je nieuws laat ontdekken van verschillende media, blijkt de app op de achtergrond veel meer data te verbruiken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De nieuwe sectie van Snapchat  is altijd ingeschakeld en wordt dagelijks ververst om nieuws en advertenties te tonen. Op die manier moet Snapchat Discover ook geld op gaan leveren voor Snapchat, dat voorheen nog geen echt verdienmodel had.

Het verversen brengt echter een groot nadeel met zich mee: de app verbruikt honderden MB’s op de achtergrond, door de Discover-sectie te verversen met nieuwe content. Dit gebeurt automatisch, waardoor je niet direct op de hoogte bent van de veranderingen. Onderstaande video legt de Discover-functie uit.

Snapchat dataverbruik  schiet omhoog

6436QHqEen gebruiker van Reddit merkte het excessieve datagebruik op en ging kijken welke app de boosdoener was. Dit bleek Snapchat te zijn, dat op de voorgrond (als de gebruiker de app actief gebruikt) 43MB verbruikte en op de achtergrond maar liefst 257MB. Dit is echter in een tijdsbestek van een week, wat zou neerkomen op meer dan 1GB datagebruik per maand. Zonder dat je hiervan op de hoogte bent.

Andere gebruikers in het Reddit-topic melden soortgelijke gevallen, waarbij sommigen zelfs zeggen dat Snapchat meerdere GB’s aan dataverkeer heeft verbruikt. Ook bij ondergetekende heeft Snapchat plotseling zo’n 120MB een data verbruikt, terwijl de app nauwelijks wordt gebruikt.

Snapchat heeft nog niet op het probleem gereageerd. Het is mogelijk om de toegang tot data op de achtergrond uit te zetten door naar Instellingen > Datagebruik  > Snapchat te gaan en vervolgens op Achtergrondgegevens in app beperken te drukken. Je moet nieuwe Snapchat-berichten dan handmatig ophalen door de app op te starten en ‘m te verversen.

Download Snapchat

Snapchat is gratis te downloaden in Google Play voor Android-apparaten.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

Laatste nieuws over Snapchat

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.