De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Laatste Snapchat-update zorgt voor extreem hoog energieverbruik’

Redactie
15 juli 2015, 14:22
1 min leestijd
‘Laatste Snapchat-update zorgt voor extreem hoog energieverbruik’

De laatste update voor Snapchat zorgt ervoor dat de app plotseling veel meer energie verbruikt. Veel Snapchat-gebruikers klagen over een te snel leeglopende accu.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat energieverbruik schiet omhoog

Snapchat energieverbruik

Gebruikers klagen op Twitter en Reddit over het hoge energieverbruik van de online berichten-app. Op de één of andere manier houdt de app de smartphone wakker, waardoor het toestel nooit in een energiezuinige modus komt. Deze modus wordt gebruikt om apps te sluimeren en op die manier energie te besparen.

Het is niet de eerste keer dat dergelijke berichten over Snapchat naar buiten komen. Er klagen veel Snapchat-gebruikers de laatste maanden over een hoger energieverbruik van de Android-app. Daarnaast is sinds de invoering van Discover het Snapchat dataverbruik  ook explosief toegenomen. Discover  laat je nieuws van verschillende media ontdekken, op eenzelfde manier als het afspelen van Snapchat-video’s.

Snapchat heeft nog niet op het nieuws gereageerd, maar heeft wel een update uitgebracht voor de Android-app. Deze update verhelpt het probleem van het hoge energieverbruik echter niet. Veel Reddit-gebruikers melden dat ze de app inmiddels hebben verwijderd, of een oudere versie hebben geïnstalleerd. Apk-bestanden van oudere Snapchat-versies vind je hier.

Laatste nieuws over Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu