Ligt de toekomst van Snapchat bij hardware?

Erwin Vogelaar
13 maart 2016, 13:00
1 min leestijd
Ligt de toekomst van Snapchat bij hardware?

Het populaire Snapchat lijkt zich niet bij software te houden. Het bedrijf neemt steeds meer hardwarespecialisten in loondienst.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat hardware

Snapchat staat natuurlijk bekend om de app waar men foto’s of video’s naar elkaar stuurt, of Snapchat Stories maakt. De app is populair onder jongeren die voornamelijk de hele dag door selfies naar elkaar sturen, al dan niet opgeleukt met een geinig masker. Het lijkt er echter op dat Snapchat niet bij software blijft, maar zich ook op de hardwaremarkt gaat storten.

Snapchat hardware

Volgens profielen op professionele netwerksite LinkedIn, heeft Snapchat inmiddels bijna een dozijn experts op het gebied van wearables in dienst. Daarnaast zijn er mensen die hebben gewerkt aan Nokia-telefoons en bluetooth speakers aan boord. Wat is het bedrijf van plan? De meeste hints wijzen naar een slimme bril.

Zo kocht Snapchat in 2014 Vergence Labs, een startup dat een soort Google Glass maakt dat video’s opneemt van hetgeen dat de drager ziet. Vijf van de twaalf werknemers van Vergence Labs zijn nog aan het werk bij Snapchat als we hun LinkedIn-profielen mogen geloven.

Daarnaast is Snapchat in 2015 gestart met Snapchat Research, een team dat zich focust op ‘computer vision’ en ‘machine learning’. Ook wel, een manier voor Snapchat om te begrijpen wat een camera ziet. Snapchat zou aan een bril kunnen werken waarmee je makkelijk je wereld met anderen kunt delen, zonder dat je daar je daarvoor naar je smartphone hoeft te grijpen. Dit brengt natuurlijk allerlei privacy-vraagstukken met zich mee, maar de markt voor een dergelijke bril ligt volledig open nu Google Glass waarschijnlijk niet meer voor consumenten gaat verschijnen.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Bron: CNet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu