‘Snapchat groeit in Nederland, vooral onder oudere gebruikers’

Snapchat wordt steeds populairder in Nederland. De foto-app heeft inmiddels meer dan twee miljoen gebruikers en is daarmee één van de populairste apps van het land.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Snapchat in Nederland

Er zijn inmiddels 2,56 miljoen gebruikers van Snapchat in Nederland, zo blijkt uit cijfers van Telecompaper. Dat is een vrij aanzienlijke groei ten opzichte van juni 2015, toen de dienst 1,94 miljoen gebruikers kende in Nederland. Het gaat om gebruikers verspreid over zowel de Android- als de iOS-versie van de app. Daarmee is het een van de populairste apps in ons land.

spectacles

Vooral onder jongeren is de app erg populair. Uit het onderzoek blijkt dat inmiddels 72% van alle jongeren tussen de 12 en 19 jaar oud Snapchat op zijn smartphone heeft staan. Bij deze leeftijdsgroep is Snapchat echter altijd al populair geweest; de grootste groei is te vinden onder iets oudere gebruikers.

Zo beschikt inmiddels 38 procent van alle 20- tot 29-jarigen over Snapchat op zijn smartphone. Een jaar eerder was dat slechts 27 procent. In de leeftijdsgroep 30- tot 39-jaar-oud steeg het aantal Snapchat-gebruikers zelfs van 5 procent naar 16 procent.

Het rapport biedt ook andere informatie over wie Snapchat precies gebruikt. Zo is de app net iets populairder bij vrouwen: 26% heeft de app op zijn smartphone staan, terwijl dat bij de mannen slechts 20% is. Daarnaast heeft 31% van de Snapchat-gebruikers een iPhone, tegenover slechts 20% met een Samsung-smartphone.

Wat ook opvalt is dat de app zeer actief gebruikt lijkt te worden. De gemiddelde gebruiker opent de app zo’n 21 dagen per maand. Daarmee blijft de app nog iets achter op WhatsApp, dat gemiddeld 26 dagen per maand geopend wordt. Snapchat heeft echter een ruimte voorsprong op Facebook Messenger, dat ‘maar’ 12 dagen per maand geopend wordt.

Snapchat voor Android downloaden

Snapchat downloaden kan gratis via onderstaande link. De app vereist 76MB opslagruimte en werkt op elk toestel met Android 4.1 Jelly Bean of nieuwer.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.