Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Snapchat Spectacles kopen in Nederland: 3 zaken die je moet weten

Gijs Ettes
2 juni 2017, 10:32
2 min leestijd
Snapchat Spectacles kopen in Nederland: 3 zaken die je moet weten

De vorig jaar geïntroduceerde Snapchat Spectacles zijn nu ook in Nederland te bestellen. De opvallende zonnebril bril met camera was voorheen (beperkt) in de VS te koop.

Lees verder na de advertentie.

Wil je de Snapchat Spectacles kopen, dan hoef je je vanaf vandaag niet meer in allerlei bochten te wringen. Snapchat-gebruikers kunnen de bril gewoon via een Nederlandse website bestellen, waarna hij binnen enkele dagen (zonder bijkomende invoerkosten) wordt geleverd. Let wel: de verzendkosten bedragen een tientje. Dit moet je nog meer weten voordat je de Spectacles bestelt.

1. Ingebouwde camera

De bril van Snap, het moederbedrijf van Snapchat, is op z’n zachtst gezegd een opvallende verschijning. De zonnebril heeft een ietwat vreemde vorm en heeft een camera aan de voorkant. Die bedien je met een knopje aan de bovenkant, dat zich nabij je slaap bevindt als je de Spectacles op hebt. Druk het knopje in om korte, cirkelvormige filmpjes van maximaal 10 seconden te maken. De tijd kun je verlengen tot 20 of 30 seconden door nogmaals het knopje in te drukken.

Tijdens het filmen brandt er een lampje om anderen te laten weten dat je ze filmt. Het lampje kan ook aangeven hoeveel accu er nog over is. Daarvoor tik je tweemaal tegen de zijkant van de bril. Is de accu van de Spectacles leeg, dan kun je hem opladen met de bijgeleverde case.

2. Video’s delen (ook in andere apps)

Om de bril met je smartphone te synchroniseren, wordt gebruikgemaakt van wifi en/of bluetooth. Video’s die je met de Spectacles maakt, verschijnen in Snapchat Memories op je telefoon en zijn vanuit daar gemakkelijk met anderen te delen. Je hebt ook de mogelijkheid om filmpjes te exporteren naar je fotogalerij, zodat je ze simpel kunt delen met vrienden die misschien geen Snapchat gebruiken.

snapchat spectacles kopen

3. Snapchat Spectacles kopen: reken op een fiks prijskaartje

In de VS betaal je 130 dollar, omgerekend 116 euro, voor de Snapchat Spectacles. In Nederland kost de bril 150 euro, waarbij je kunt kiezen uit drie kleuren: rood, zwart en groen. Een flink bedrag dus, wat de gadget eigenlijk alleen een ‘must’ maakt voor de meest gepassioneerde Snapchat-fans.

Via deze pagina is de Spectacles te bestellen en op het moment van schrijven bedraagt de levertijd drie tot vijf werkdagen. Naast de bril krijg je een hoesje dat is te gebruiken om het apparaat op te laden.

Lees ook: De 10 beste gadgets en gear om je vakantiegeld aan uit te geven

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu