Snapchat gaat je ook binnen Verhalen laten zoeken

Erwin Vogelaar
31 maart 2017, 20:39
2 min leestijd
Snapchat gaat je ook binnen Verhalen laten zoeken

Je kunt straks ook binnen Snapchat Verhalen zoeken naar video’s. Zo is er altijd wat te zien binnen de app. De functie wordt eerst nog beperkt getest.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat Verhalen zoeken

In een poging om Snapchat-klonen op de markt voor te blijven, introduceert Snapchat de mogelijkheid om binnen Snapchat Verhalen te zoeken. Zo is er altijd wat te zien in de app. Volgens Snapchat hebben deze Verhalen in de loop van de tijd namelijk een andere functie gekregen. Voorheen waren de korte video’s enkel bedoeld om persoonlijke perspectieven te delen, maar tegenwoordig worden er allerlei situaties gedeeld. Denk bijvoorbeeld aan een sportwedstrijd, een specifieke locatie of gewoon iets leuks zoals puppies. Snapchat legt het kort uit in onderstaande video:

https://youtu.be/XyqQtm4wETA

2017 blijkt het jaar om Snapchat beter doorzoekbaar te maken. De voorheen vrij onoverzichtelijke app geeft steeds meer mogelijkheden om makkelijk content te vinden. Het werd eerder dit jaar al mogelijk om vrienden en Discover-kanalen te vinden. Om de zoekfunctie te gebruiken swipe je naar links en druk je op de zoekbalk bovenin het scherm.

Dit betekent overigens niet dat je de Verhalen van alle gebruikers zult tegenkomen door te zoeken. Verhalen moeten namelijk toegevoegd zijn aan Snapchat’s Our Story. Toch stelt Snapchat dat er nu al meer dan een miljoen Verhalen te vinden zijn. Snapchat gebruikt machine learning om te bepalen wat er in de video’s gebeurt. De nieuwe zoekfunctie wordt op dit moment kleinschalig in enkele Amerikaanse steden getest. Hopelijk rolt de functie ook snel wereldwijd uit.

Instagram Stories

Met Instagram Stories is het al langer mogelijk om verhalen van anderen te zien. Als je naar de zoekpagina gaat, staan er bovenin het scherm enkele Stories van vreemden die je kunt bekijken. Toch is het nog niet mogelijk om de Stories te doorzoeken.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu