De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Gaaf: Snapdragon 805-chip laat je 3D-foto’s maken

Redactie
26 mei 2014, 19:02
1 min leestijd
Gaaf: Snapdragon 805-chip laat je 3D-foto’s maken
snapdragon 805

De Snapdragon 805-chip van Qualcomm wordt gebruikt in de volgende generatie vlaggenschepen. De verwachting is dat de chip aan het einde van dit jaar beschikbaar komt, waarna de hardware vanaf 2015 in vrijwel alle belangrijke smartphones wordt gebruikt. Eén van de tofste eigenschappen van de Snapdragon 805 is de mogelijkheid om gemakkelijker 3D-foto’s te schieten. Hoe? Door het gebruik van twee camera’s – dat is nog steeds noodzakelijk – en heel veel processorkracht.

Lees verder na de advertentie.

Snapdragon 805: helemaal 3D

Door de nieuwe chip wordt het voor smartphonefabrikanten mogelijk om twee cameramodules aan een toestel toe te voegen die van de processorkracht en -technologie van de Snapdragon 801 gebruik kunnen maken. Zo kan de chip input van verschillende camerasensoren op hetzelfde moment verwerken, waardoor het ook mogelijk wordt om 4K-te filmen (de chip ondersteunt 4K-video) en tegelijkertijd foto’s te maken.

Met het gebruik van 2 camera’s verwerkt de chip beelden van beide camera’s en toont vervolgens 3D-foto’s door softwarematige optimalisaties. Daarnaast kan deze technologie worden gebruikt voor het achteraf scherpstellen van je foto. Dit kan al reeds in de HTC One M8, waarvoor HTC zelf de technologie heeft ontwikkeld.

Verder laat de Snapdragon 805, die opnieuw over vier cores beschikt, heel nauwkeurig geluid selecteren bij het maken van een video. Zo zou je op het scherm kunnen aangeven welk geluid je wilt opnemen op basis van richting. Geluid uit andere richtingen zouden vervolgens worden genegeerd. Ook biedt de nieuwe Snapdragon-chip 40 procent snellere prestaties bij games en video’s.

Lees meer over Qualcomm

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu