‘Geen problemen met overhitting Snapdragon 810-chip’

Er is geen sprake van overhittingsproblemen bij de Snapdragon 810-chip van Qualcomm, zo laat LG-topman Woo Ram-cham aan Reuters weten. De 810 zou zelfs minder warmte afgeven dan de chips in bestaande toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Snapdragon 810-chip wordt te heet’

De problemen met overhitting begrijp ik niet

Helemaal objectief in de discussie omtrent de Snapdragon 810 is LG overigens niet. Het bedrijf brengt eind deze maand de LG G Flex 2 uit in Zuid-Korea en dat toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 810. Volgens Woo is LG erg te spreken over de chip en hij begrijpt dan ook niet waar de problemen met overhitting van de chip vandaan komen.

Gisteren berichtte het betrouwbare Bloomberg dat Samsung de Snapdragon 810-chip in de Galaxy S6 gaat omruilen voor zijn eigen Exynos-processor. De belangrijkste reden hiervoor is dat de chip kamt met overhittingsproblemen waardoor hij niet goed werkt en niet op tijd klaar is voor gebruik in de Galaxy S6.

Hoewel Bloomberg zich baseert op anonieme bronnen komt het nieuws niet uit de lucht vallen: Digitimes en  Business Korea meldden al eerder problemen met de Snapdragon 810-chip. Deze  zou door overmatige warmte niet zijn maximale kloksnelheid kunnen behalen. Ook zouden er problemen zijn met de grafische chip en het werkgeheugen.

Meer over de Snapdragon 810

snapdragon 810-chipDe Snapdragon 810-chip is in potentie erg krachtig. Hij heeft een octacore-processor, wat betekent dat hij is voorzien van acht rekenkernen. De chip heeft vier kernen die gebruikt worden voor het uitvoeren van lichte taken (denk aan het versturen van WhatsApp-berichten) en vier kernen voor het zwaardere werk, zoals het spelen van games en het schieten van 4K-video`s. Dit gebeurt ook al bij andere chips, maar bij de Snapdragon 810 is het systeem verbeterd.

Bovendien is het een 64-bit processor die in theorie sneller berekeningen kan uitvoeren, mits je gebruikmaakt van  Android 5.0 Lollipop. Pas vanaf deze versie kan Googles besturingssysteem overweg met 64-bit, zodat er meer werkgeheugen gebruikt kan worden waardoor  in de praktijk meer apps hierin kunnen worden opgeslagen. Uiteindelijk moet dit de prestaties van je Android-toestel ten goede komen.

Lees 5 zaken die je moet weten over de Snapdragon 810-processor.

Het laatste nieuws over Qualcomm

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.