De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Qualcomm presenteert Snapdragon 835-processor op CES’

Rick van der Veer
2 januari 2017, 11:47
2 min leestijd
‘Qualcomm presenteert Snapdragon 835-processor op CES’

Qualcomm kondigt deze week op CES zijn nieuwe vlaggenschipprocessor aan. De specificaties van de Snapdragon 835 zijn nu al uitgelekt op een reeks dia’s.

Lees verder na de advertentie.

Qualcomm Snapdragon 835 specs

Qualcomm presenteert deze week tijdens CES 2017 in Las Vegas zijn nieuwe high-end chipset, de Snapdragon 835. Op een aantal uitgelekte dia’s zijn de specificaties van de chip verschenen.

De Snapdragon 835 presteert in vrijwel ieder opzicht beter dan zijn voorganger, maar legt vooral de nadruk op VR-prestaties. De grafische processor is volgens Qualcomm 25 procent sneller dan zijn voorganger. Dit is in lijn met de verwachtingen voor komend jaar: fabrikanten hebben grootse plannen voor virtual reality in 2017.

Snapdragon 835 specs

De cpu van de Snapdragon 835 is ook fors verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Deze presteert 20 procent beter in apps, het browsen van webpagina’s en het aansturen van games. Daarnaast is de Snapdragon 835 nu een octacore-processor, waarbij er vier snelle cores voor zware apps aanwezig zijn en vier stroomefficiënte kernen voor alle andere taken.

De grafische chip van de Snapdragon 835 krijgt ondersteuning voor 4K-resoluties tot wel 60 frames per seconde. Dit maakt smartphones met deze resolutie mogelijk, wat betekent dat de Samsung Galaxy S8 en LG G6 mogelijk uitgerust gaan worden met zo’n scherm.

Qualcomm stipt ook het energieverbruik van de processor aan in de presentatie. Het bedrijf benadrukt dat de Snapdragon 835 maar de helft zo veel energie gebruikt als de Snapdragon 801, een chip die onder meer in de OnePlus One en Samsung Galaxy S5 te vinden was. Dit komt doordat de nieuwe chip op een 10nm-procedé gemaakt wordt, wat hem kleiner en energiezuiniger maakt.

Toekomstige vlaggenschepen

In de afgelopen jaren hebben veel smartphonefabrikanten Qualcomms snelste chips gebruikt in hun vlaggenschepen. De Snapdragon 835 is in 2017 dan ook smartphones van verschillende fabrikanten te vinden, waaronder de LG G6. Samsung gebruikt voor zijn Europese vlaggenschepen als de Galaxy S8 doorgaans een Exynos-chip uit eigen stal, maar kiest voor een Qualcomm-chip voor zijn Amerikaanse modellen.

Bron: VideoCardz
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu