De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Snapdragon processor met kloksnelheid van 2.5GHz opgedoken

Gijs Ettes
21 oktober 2013, 17:55
1 min leestijd
Snapdragon processor met kloksnelheid van 2.5GHz opgedoken
Qualcomm Snapdragon-processor

In een AnTuTu-benchmark is voor het eerst een Qualcomm Snapdragon processor met een kloksnelheid van maar liefst 2.5GHz opgedoken. De Snapdragon APQ8084 werd recent gespot en heeft waarschijnlijk een Adreno 420-gpu.

Qualcomm is momenteel de leider in de mobiele markt voor wat betreft processors. Dit jaar bracht de fabrikant al de Snapdragon 600 en 800 quad-core-processors uit, die we bijvoorbeeld terugzien in de Galaxy S4, LG G2 en Xperia Z Ultra van Sony.

Lees verder na de advertentie.

Huidige versies van de Snapdragon processor zijn behalve in smartphones ook aanwezig in diverse tablets. De huidige serie bestaat uit de Snapdragon 200, die is bedoeld voor budgetsmartphones- en tablets, de 400 voor middenklassers, de 600 voor duurdere toestellen en de 800 voor de absolute Android-toppers die op dit moment de markt betreden.

Snapdragon processor maakt Xperia Z vliegensvlug

Eén van de smartphones die is uitgerust met het huidige topmodel in de Qualcomm-reeks is de Xperia Z Ultra. Deze Sony-telefoon, met zijn 6.4 inch-scherm, valt tussen een smartphone en tablet in en is daarmee een interessante verschijning.

De dunne phablet is ook nog eens vliegensvlug dankzij de Qualcomm Snapdragon 800-chip met een 2,2GHz quadcore-processor. Daarbij is het toestel waterdicht en voorzien van Android 4.2.2. Lees onze ervaringen met het toestel in de Xperia Z Ultra review.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu