Screenshots: ‘Zo zien de snelle instellingen in Android 5.0 eruit’

Redactie
25 juni 2014, 12:36
1 min leestijd
Screenshots: ‘Zo zien de snelle instellingen in Android 5.0 eruit’
snelle instellingen Android 5.0

Android 5.0 nu officieel bekend als Android L wordt hoogstwaarschijnlijk vanavond aangekondigd en brengt flink wat veranderingen. Volgen AndroidPolice, de grootmacht op internationaal Android-gebied, gaan de snelle instellingen flink op de schop. Zo krijgen zij een nieuw design en maakt Android voortaan gebruik van zwevende notificaties.

Het snelle instellingen-paneel van Android wordt met Android 5.0 mooier, sneller en functioneler. Zo krijgt elke instelling, zoals wifi, bluetooth of helderheid, een eigen subsectie met meer opties die wordt uitgebouwen zodra de gebruiker op de betreffende instelling drukt.

Lees verder na de advertentie.

Android 5.0 & snelle instellingen

In onderstaande screenshots, die door AndroidPolice zijn gemaakt, zie je de nieuwe functionaliteit van het snelle instellingen-scherm. Zo kun je bijvoorbeeeld op je dataverbinding drukken om vervolgens een nieuw scherm te opnenen met extra informatie, zoals het aantal MB’s dat je hebt verbruikt. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld wifi en bluetooth, waar je respectievelijk de beschikbare wifi-netwerken en bluetooth-apparaten ziet. Ook is er een niet storen-icoon te zien, waardoor je geen meldingen van notificaties krijgt.

Daarnaast is de notificatiebalk verbeterd, waarbij de balk voortaan niet meer doorloopt van de linker tot de rechter zijkant. Ook wordt er een foto of avatar van de gebruiker getoond.

Ook de zwevende notificaties lijken een belangrijke nieuwe toevoeging aan Android 5.0 te worden. Deze notificaties verschijnen als een soort Google Now-kaarten waar informatie wordt getoond. Je kunt er op drukken om een actie te ondernemen, zoals direct vanuit de notificatie reageren. Als je niet reageert op de notificatie, verdwijnt deze na een seconde of twee.

De verwachting is dat Android 5.0 tijdens de Google I/O presentatie later vandaag om 18.00 wordt aangekondigd. Hier vind je de Google I/O Livestream.

Lees ook

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu