Snellere Galaxy S4 officieel aangekondigd door Samsung

Gijs Ettes
26 juni 2013, 8:22
1 min leestijd
Snellere Galaxy S4 officieel aangekondigd door Samsung
galaxys4-scherm

Samsung heeft een snellere versie van zijn populaire vlaggenschip Galaxy S4 aangekondigd, die ondersteuning biedt voor lte-advanced en de Snapdragon 800-processor huisvest.

Aan het uiterlijk van de snellere Galaxy S4 is eigenlijk niets veranderd: de verschillen zijn alleen intern vast te stellen. De Snapdragon 600-processor is om te beginnen verruild voor een Snapdragon 800. Deze chip bevat een quadcore-processor die in het geval van de snellere Galaxy S4 draait op 2.3GHz.

Lees verder na de advertentie.

De lte-advanced-ondersteuning van het toestel zorgt er daarnaast voor dat er via een lte-advanced-netwerk downloadsnelheiden tot maar liefst 300Mpbs gehaald kunnen worden. Samsung gaat hiervoor samenwerken met de Zuid-Koreaanse telecomprovider SK Telecom, die als eerste een lte-advanced-netwerk heeft uitgerold in dat land.

Verder verschilt de snellere Galaxy S4 niet van de reguliere editie van de populaire smartphone. Het toestel bevat nog steeds een 5 inch-full-hd-amoled-scherm, 2GB aan werkgeheugen en een accu met een capaciteit van 2600 mAh. De vernieuwde editie van de Galaxy S4 verschijnt voorlopig echter alleen in Zuid-Korea. In Nederland is er bijvoorbeeld nog lang geen lte-advanced-netwerk; KPN werkt momenteel nog steeds aan zijn reguliere 4g-netwerk.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's