Snellere Galaxy S4 officieel aangekondigd door Samsung

Gijs Ettes
26 juni 2013, 8:22
1 min leestijd
Snellere Galaxy S4 officieel aangekondigd door Samsung
galaxys4-scherm

Samsung heeft een snellere versie van zijn populaire vlaggenschip Galaxy S4 aangekondigd, die ondersteuning biedt voor lte-advanced en de Snapdragon 800-processor huisvest.

Aan het uiterlijk van de snellere Galaxy S4 is eigenlijk niets veranderd: de verschillen zijn alleen intern vast te stellen. De Snapdragon 600-processor is om te beginnen verruild voor een Snapdragon 800. Deze chip bevat een quadcore-processor die in het geval van de snellere Galaxy S4 draait op 2.3GHz.

Lees verder na de advertentie.

De lte-advanced-ondersteuning van het toestel zorgt er daarnaast voor dat er via een lte-advanced-netwerk downloadsnelheiden tot maar liefst 300Mpbs gehaald kunnen worden. Samsung gaat hiervoor samenwerken met de Zuid-Koreaanse telecomprovider SK Telecom, die als eerste een lte-advanced-netwerk heeft uitgerold in dat land.

Verder verschilt de snellere Galaxy S4 niet van de reguliere editie van de populaire smartphone. Het toestel bevat nog steeds een 5 inch-full-hd-amoled-scherm, 2GB aan werkgeheugen en een accu met een capaciteit van 2600 mAh. De vernieuwde editie van de Galaxy S4 verschijnt voorlopig echter alleen in Zuid-Korea. In Nederland is er bijvoorbeeld nog lang geen lte-advanced-netwerk; KPN werkt momenteel nog steeds aan zijn reguliere 4g-netwerk.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu