‘Snellere versie LG G3 in de maak’

Gijs Ettes
14 juni 2014, 10:43
2 min leestijd
‘Snellere versie LG G3 in de maak’
snellere lg g3

De LG G3 is pas vanaf begin volgende maand verkrijgbaar, maar naar verluidt werkt LG al aan een verbeterde versie van het toestel met een Snapdragon 805-chip. Deze chip heeft vier Krait 450 kernen die maximaal 2,7GHz klokken. Verder is de Snapdragon 805-chip voorzien van een verbeterde gpu, 4G-module en springt hij efficiënter om met de accu. De overige specificaties zouden gelijk moeten zijn aan die van de reguliere LG G3 en de releasedatum zou ergens in juli staan gepland.

Mocht LG aan een snellere LG G3 werken, dan kunnen we zo langzamerhand spreken van een trend. Geruchten gaan immers dat ook Samsung en HTC hun toptoestellen willen updaten met respectievelijk de Galaxy F en HTC One M8 Prime. Of en wanneer we die smartphones mogen verwachten, is nog niet bekend.

Meer over de LG G3

LG G3 van metaal

De LG G3 is de opvolger van de LG G2 die door de Zuid-Koreaanse fabrikant is voorzien van een QHD-scherm (quad-hd) met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De schermgrootte van het toestel bedraagt 5,5 inch, waarmee het iets groter is dan dat van de LG G3 (5,2 inch).

Ook  heeft de smartphone een supersnelle Snapdragon 801-processor met vier  cores en 2GB of 3GB aan werkgeheugen. Verder is er 16GB of 32GB aan uitbreidbare opslagruimte (uitbreidbaar) aan boord en standaard Android 4.4.2 (KitKat) met handige softwarematige toevoegingen als Knock Code en een geheel vernieuwde interface. Op termijn verschijnt er naast een snellere LG G3 wellicht ook een compactere versie van het toestel, genaamd LG G3 Mini.

Met deze 16 LG G3 tips haal je alles uit dit toptoestel!

LG G3 release en prijzen

De Nederlandse LG G3 release vindt begin juli plaats. De 16GB-versie van het nieuwe vlaggenschip krijgt een adviesprijs van 549 euro en is daarmee 50 euro goedkoper dan de LG G2 bij verschijning. De 32GB-variant kost 599 euro en heeft 3GB aan werkgeheugen, 1GB meer dan het model met 16GB opslag. Voor de rest zijn beide versies van de LG G3 identiek.

Via onderstaande aanbieders kun je de LG G3 kopen of alvast reserveren.

LG G3

LG G3 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 628,72

Bekijken

Het laatste LG G3 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G3
LG G3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu