De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Dit zijn de snelst opladende smartphones op de markt

Erwin Vogelaar
3 december 2017, 14:07
2 min leestijd
Dit zijn de snelst opladende smartphones op de markt

Welk toestel laadt het snelst op? Een nieuw onderzoek wijst uit dat de OnePlus 5T de snelst opladende smartphone op de markt is.

Lees verder na de advertentie.

Snelst opladende smartphone is van OnePlus

De meeste nieuwe Android-smartphones bieden een vorm van snelladen via usb-c. De nieuwste generatie iPhones van Apple laat gebruikers ook eindelijk snelladen, mits ze een extra adapter en kabel kopen. Niet alle accu’s en snellaadtechnieken zijn echter hetzelfde, dus de vraag is: welke accu is de snelste in het land?

Website Tom’s Guide heeft de snellaadaccessoires van verschillende toestellen getest. Allereerst door te kijken hoeveel er in dertig minuten wordt opgeladen. Uit deze test bleek dat de OnePlus 5T duidelijk het snelst is. In een half uur was het toestel namelijk voor 59 procent vol. Op de tweede plek komt de LG V30 met 53 procent in een half uur. Apple volgt daarna met zijn drie nieuwste iPhones.

snelst opladende accu

In de volgende test liet Tom’s Guide de toestellen voor een uur laden. De lijst veranderde hier niet door. De OnePlus 5T staat nog steeds bovenaan met 93 procent opgeladen accu in een uur tijd. Daarna volgt de LG V30 met 86 procent. De drie iPhones zitten rond de 80 procent na een uur snelladen.

Werden de iPhones opgeladen met de lader die in de doos wordt meegeleverd, dan gaat het een stuk trager. Hoewel de iPhone 8 en iPhone 8 Plus ongeveer een procent per minuten opladen, heeft de iPhone X na een uur nog maar een voor 37 procent opgeladen accu. De Google Pixel 2 en Samsung Galaxy Note 8 volgen onder Apples toestellen.

Deze test zegt natuurlijk enkel iets over hoe snel een accu wordt opgeladen en niet hoelang het toestel vervolgens met die accu doet.

OnePlus 5T review

Lees ook onze OnePlus 5T-review. Daar vergelijken we onder andere de accu met die in de OnePlus 5: “Ondanks dat het grotere scherm om meer stroom vraagt, is de accuduur ongeveer hetzelfde gebleven. Dat betekent dat je gemakkelijk de dag doorkomt en zelfs bij intensief gebruik nog zo’n dertig procent overhoudt. Een scherm-aan-tijd van vijf uur is makkelijk haalbaar, en dat is heel netjes.”

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: Tom's Guide
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5T
OnePlus 5T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu