De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit is waar je op vakantie het snelste mobiele internet hebt

Thomas Haenen
19 juni 2017, 15:11
2 min leestijd
Dit is waar je op vakantie het snelste mobiele internet hebt

Met het einde van roamingkosten kun je deze zomer vrijwel overal in Europa zonder extra kosten internetten. Nieuw onderzoek laat zien welke landen het snelste mobiele internet bieden.

Lees verder na de advertentie.

Snelste mobiele internet: Nederland scoort goed

In Nederland doen we het best goed: we hebben meer en sneller mobiel internet dan vrijwel overal ter wereld. Dat blijkt uit onderzoek van OpenSignal, een onafhankelijk bureau dat wereldwijd het bereik en de snelheid van 4G verzamelde. Veel populaire vakantielanden komen er een stuk minder goed vanaf.

snelste mobiele internet

4G is beschikbaar in ruim 86 procent van Nederland, waarmee we wereldwijd op nummer zes staan. Alleen Zuid-Korea, Japan, Noorwegen, de Verenigde Staten en Hong Kong weten een betere dekking te bieden voor snel mobiel internet. Qua snelheid doen we het zelfs nog een stukje beter: met een gemiddelde downloadsnelheid van 38,4 Mbps staan ons land op nummer vijf.

Dit bieden onze buurlanden

Nederland loopt daarmee fors voor op onze Europese buren. Zo bieden zowel Frankrijk als Duitsland slechts een 4G-dekking van 58 procent. Ierland bungelt bijna helemaal onderaan, met een dekking van slechts 49 procent. Zelfs in het relatief kleine Luxemburg zou 4G slechts beschikbaar zijn in 67 procent van het land, verspreid over alle providers. Spanje en Oostenrijk komen er met 73 procent nog goed vanaf.

Ook qua snelheid zijn er grote verschillen. Zo halen Duitsland (gemiddelde snelheid van 20 Mbps), het Verenigd Koninkrijk (23 Mbps) en Frankrijk (24 Mbps) het bij lange na niet bij Nederland. Spanje en Italië doen het met 29 Mbps nog heel redelijk. Hongarije en Noorwegen weten ons zelfs te overtreffen, met downloadsnelheden van respectievelijk 42 en 41 Mbps.

Het onderzoek is gebaseerd op de gebruiksgegevens van ruim een half miljoen smartphones wereldwijd. Deze hebben gezamenlijk zo’n twintig miljoen tests uitgevoerd in het eerste kwartaal van dit jaar. Ben je op zoek naar het goedkoopste sim only-abonnement voor roamen in het buitenland, check dan onze prijsvergelijker.

→ Dit moet je weten over de afschaffing van roamingkosten

Bron: OpenSignal
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu