Soc.io opent binnenkort software-warenhuis voor Android
Wouter Nijsen

Soc io_Android-MallDe Android Market van Google kennen we natuurlijk allemaal, maar er zijn ondertussen ook verschillende alternatieve softwarewinkels voor Android die allemaal menen een uniek concept te hebben dat beter aansluit bij de behoefte van Android-gebruikers. Zo zijn er zelfs fabrikanten die hun eigen appstore openen omdat ze hun producten zonder Android Market leveren. Enkele voorbeelden zijn een speciale softwarewinkel voor Honeycomb van ontwikkelaar Gameloft, GetJar waar je niet alleen voor Android-apps terecht kunt en de AppsLib-winkel van Archos. Er is kennelijk nog ruimte voor een nieuwe speler, aangezien binnenkort nog een nieuwe softwarewinkel de deuren opent.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Volgens de bedenkers is Soc.io echter geen softwarewinkel maar een heus warenhuis. Gebruikers kunnen hier binnenkort niet alleen terecht voor hun games en apps maar ook voor e-books, muziek en audioboeken, one-stop-shopping voor Android dus. Soc.io start met zo’n 7.000 apps en 37.000 e-books. Soc.io hanteert een 80/20 verdeelsleutel voor de inkomsten en hoopt hiermee voldoende ontwikkelaars te verleiden hun producten via hun warenhuis aan te bieden. Voor ontwikkelaars is Soc.io hiermee in ieder geval een stuk aantrekkelijker, aangezien de meeste andere softwarewinkels een 70/30 verdeling hanteren. Hoewel Soc.io een grote verscheidenheid aan Android-software aanbiedt is het nog maar de vraag of gebruikers op nog een softwarewinkel zitten te wachten. Heb je als ontwikkelaar interesse in zaken zoen via Soc.io dan kun je je via hun website inschrijven.

Via: Android Guys

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.