Deze social media-apps vreten de meeste accu en data

Redactie
20 oktober 2015, 15:57
2 min leestijd
Deze social media-apps vreten de meeste accu en data

Apps hebben grote invloed op de accuduur en prestaties van je Android, maar natuurlijk ook op je  dataverbruik. Uit onderzoek van antivirusbedrijf AVG blijkt dat social media-apps de grootste boosdoeners zijn.

Lees verder na de advertentie.

Social media-apps vergen veel van je Android

AVG verzamelde data van gebruikers van hun AVG Antivirus en AVG Cleaner apps op Android-toestellen in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Het bedrijf onderzocht ook het verschil tussen apps die automatisch worden opgestart wanneer de telefoon wordt aangezet en apps die door de gebruiker zelf moeten worden opgestart. Conclusie: social media-apps zijn niet alleen datavreters, maar beïnvloeden ook de accu en prestaties van je toestel in negatieve zin.

social media-apps
Overzicht verbruik apps opgestart door gebruiker zelf

Zo vragen social media-apps als Snapchat en  Tumblr erg veel van een telefoon. Niet alleen op het gebied van prestaties, maar ook als  het gaat om verbruik van data of accu blijken de apps echte veelvraten te zijn. Streaming-apps als Netflix en Spotify zijn dan weer redelijk voor de hand liggend in het lijstje. Google Chrome, op veel toestellen de standaardbrowser, staat opvallend hoog in het lijstje met apps die de meeste opslag vreten.

social media-apps
Overzicht verbruik apps die automatisch opstarten bij aanzetten telefoon

Onder  de apps die automatisch worden opgestart als de telefoon wordt aangezet, hebben Facebook en Instagram een grote rol in het verbruik van data en geheugen. Daarnaast  heeft Facebook veel invloed op de algehele prestaties van je telefoon. Heb je een kleine databundel of een toestel dat niet zo krachtig is, dan kun je beter de Facebook-app verwijderen en gebruikmaken van de webversie.

Oplossing hoog verbruik

Maak  je je zorgen om het verbruik van deze apps dan heeft AVG nog een aantal adviezen  voor je. Zo raadt het  antivirusbedrijf aan om regelmatig je surfgeschiedenis en cache-geheugen te wissen, om zo meer opslaggeheugen vrij te houden. Dat kan door naar ‘Instellingen > Apps’ te gaan en de gegevens van de desbetreffende apps te verwijderen.

Om je data- en accuverbruik laag te houden, is het slim om de  tijd waarin  je  veel verbruikende apps gebruikt te verminderen tot het hoognodige. Tot slot adviseert  het bedrijf om (indien mogelijk) regelmatig je toestel te updaten om  zo de algehele prestaties van je toestel  hoog te houden.

Welke app vraagt veel van jouw Android? Laat het ons weten in de comments.

Bron: AVG Now
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu