Software haalt objecten real-time uit video’s

Redactie
12 oktober 2010, 14:23
1 min leestijd
Software haalt objecten real-time uit video’s
weg

Als jij je Android-telefoon gebruikt om een video te maken van een familiefeest, dan is het niet prettig als die ene irritante oom iedere keer voor de camera opduikt. Er is gelukkig een oplossing op komst. Duitse wetenschappers hebben speciale software gemaakt, waarmee het mogelijk is om objecten real-time uit video’s te halen. De makers zijn van plan om deze software binnenkort uit te brengen voor Android.

Zoals je misschien wel weet bestaat een video uit ene heleboel frames. Deze plaatjes worden achter elkaar gezet en zo ontstaat er een filmpje. De software van Voodoo doet niets anders dan ieder plaatje razendsnel photoshoppen. Dit doet de software binnen veertig milliseconden door de kwaliteit van een beeld te verminderen, het object te verwijderen en vervolgens de kwaliteit weer te verhogen.

Lees verder na de advertentie.

We zijn benieuwd of het ook echt werkt op een Android-telefoon. Op dit moment draait de software alleen op Windows. Als het programmaatje uitkomt voor Android-telefoons, dan hangt er waarschijnlijk geen prijskaartje aan.

Bekijk hieronder een filmpje waarin je een aantal mogelijkheden ziet van de software.

Bron: PopSci.com

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's