Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze accutechnologie maakt je smartphone binnen twee jaar veiliger

Erwin Vogelaar
2 juli 2017, 9:57
2 min leestijd
Deze accutechnologie maakt je smartphone binnen twee jaar veiliger

Zowel Samsung als LG werken aan solid-state-accu’s, als opvolger voor de relatief onveilige lithium-ion-accu’s. Mogelijk wordt deze technologie al binnen twee jaar in een Galaxy-smartphone verwerkt.

Lees verder na de advertentie.

Solid-state-accu’s in een volgende Samsung Galaxy

Binnen twee jaar kan Samsung solid state-accu’s in zijn Galaxy-smartphones verwerken. Vergeleken met de huidige lithium-ion-accu’s, is deze accutechnologie veiliger en efficiënter.

“Ons technologisch niveau om een solid-state-accu voor smartphones te maken, is over een of twee jaar goed genoeg.” Dit stelt een executive van accumaker Samsung SDI tegenover The Korea Herald. “Het hangt vervolgens van Samsung Electronics af of de technologie voor smartphones wordt gebruikt.” Samsung SDI ontwikkelt ook accu’s voor onder andere auto’s.

solid-state-accu's

In onze smartphones worden nu lithium-ion-accu’s gebruikt, maar deze zijn relatief onveilig. Met normaal dagelijks gebruik is er weinig aan de hand en hoef je jezelf geen zorgen te maken. De accu moet echter geen beschadiging oplopen of te warm worden. In enkele gevallen wordt er teveel gevraagd van de accu en kan het goed mis gaan. Dat was het geval met de Samsung Galaxy Note 7.

Binnen lithium-ion-accu’s zitten namelijk verschillende vloeistoffen die, zodra ze met elkaar in contact komen, vlam vatten of ontploffen. Tussen deze middelen zijn andere stoffen geplaatst, zodat ze van elkaar gescheiden blijven. Bij de Note 7 was de accu zo dun, dat deze scheiding niet voldoende was. Ook had de accu nauwelijks ruimte om uit te zetten bij verhitting.

“Solid-state-accu’s zijn een realistisch alternatief voor lithium-ion-accu’s, om de chronische veiligheidsproblemen op te lossen.” Dit stelt Choi Ung-Deok, analist bij de LG Economic Research Institute tegenover The Korea Herald. “De ontwikkeling is de afgelopen tien jaar relatief sneller gegaan dan andere nieuwe batterijtechnologieën.” Naast verbeterde veiligheid hebben solid-state-accu’s nog meer voordelen. Ze nemen ze minder ruimte in, laden sneller op en zijn goedkoop te produceren.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu