De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Sommige Galaxy S III-toestellen functioneren plotseling niet meer

Redactie
21 december 2012, 13:24
1 min leestijd
Sommige Galaxy S III-toestellen functioneren plotseling niet meer
Galaxy S III

Een vervelende situatie voor Samsung Galaxy S III-bezitters: er komt een redelijk aantal meldingen binnen van toestellen die plotseling uitvallen en niet meer willen inschakelen. De eerste meldingen zijn ongeveer een maand oud en al honderden Galaxy S III-bezitters hebben eenzelfde probleem. Het moederboord van de smartphone, hetgeen dat de Galaxy S III in leven houdt, werkt plotseling niet meer. Het schijnt dat de NAND-poort, een digitale elektronische schakeling, het na enkele maanden begeeft. De toestellen die met dit probleem kampen, zijn ongeveer 150 tot 200 dagen oud voordat het probleem zich voordeed.

Het maakt niet uit of je onofficiële software op de Galaxy S III hebt geïnstalleerd: het gebeurt ook wanneer de smartphone nog gewoon op de officiële firmware draait. Samsung heeft het probleem nog niet bevestigd, maar een medewerker van het Engelse Samsung Repair Center meldt dat hij het probleem de laatste tijd vaker heeft gezien. Samsung vervangt de moederboorden kosteloos. Het is niet precies duidelijk hoeveel Galaxy S III-toestellen dit probleem hebben. De verwachting is dat het probleem maar bij één of enkele partijen voorkomt.

Lees verder na de advertentie.

Mocht je Galaxy S III onverhoopt uitvallen en niet meer opstarten: ga naar een Samsung Repair Center, zij zullen de betreffende hardware in je smartphone kosteloos vervangen. Ook als je smartphone geünlocked en geroot is.

Update: Een Android Planet-lezer is een survey gestart voor alle gedupeerden om zo meer informatie over het defect te krijgen en daarmee naar Samsung te stappen. Deze kun je hier invullen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu