De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Sommige Google Nexus 7-tablets ‘kraken’, schroeven niet goed vastgedraaid

Redactie
19 juli 2012, 11:36
1 min leestijd
Sommige Google Nexus 7-tablets ‘kraken’, schroeven niet goed vastgedraaid
Nexus 7

Een aantal gebruikers op technologieforum XDA melden dat dat hun gloednieuwe Google Nexus 7-tablet tijdens het vasthouden kraakt. Dit gebeurt bij de meeste gevallen direct vanuit de verpakkingsdoos. De gedupeerden bevestigen dat het probleem door niet goed aangedraaide schroeven wordt veroorzaakt, waar enkele schroeven te los en anderen juist te vast zitten. Hierdoor zit de behuizing van de Nexus 7 op sommige plekken niet direct aan het scherm vast, waardoor er ruimte onstaat tussen de rand van het scherm en de back cover. XDA-gebruiker jam10238 heeft geprobeerd het probleem op te lossen door zelf de schroeven opnieuw aan te draaien. Dit biedt voor sommigen wel een oplossing, maar anderen beweren dat het probleem na een aantal uur gebruik weer is teruggekomen. Mocht je dit ook willen uitproberen, lees dan vooral het artikel van iFixit die de Nexus 7 uit elkaar hebben gehaald.

In onderstaande afbeelding laat XDA-gebruiker jam10238 zien hoe je de achterkant van het scherm scheidt.

Lees verder na de advertentie.

De in Londen gesitueerde AndroidPlanet-bezoeker Guus heeft overigens geen problemen met zijn nieuwe Nexus 7.

Ik ben met de Nexus 7 al de straat op geweest. De tablet heeft in mijn broekzak en in de tas van mijn vriendin gezeten. Het lijkt erop dat het een nogal eenvoudig op te lossen probleem is, aangezien er alleen maar standaard kruiskopschroefjes gebruikt worden (phillips head scews in het Engels), en iedereen heeft volgens mij wel een kruiskopschroevendraaier. Ik las wel dat schroeven soms vanzelf weer loskomen. Dat is echt enorm makkelijk te voorkomen! Elke automaterialenzaak verkoopt voor een paar euro wel loctite, een soort lijm, speciaal voor op schroefdraad, zodat schroefjes niet meer lostrillen.

En hoewel het natuurlijk geen goede zaak is dat sommige Nexus 7-tablets dit soort mankementen vertonen, zijn bovenstaande tips erg handig.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu