Sommige HTC One S-toestellen hebben last van zelfactiverende knoppen

Redactie
27 juni 2012, 9:31
1 min leestijd

Sommige HTC One S toestellen hebben last van een frequentieprobleem waardoor de drie menuknoppen plotseling geactiveerd kunnen worden. Het probleem wordt in een topic op XDA besproken, waar gedupeerden hebben opgemerkt dat het probleem zich voornamelijk voordoet wanneer de GSM-frequentie wordt gebruikt. De drie knoppen worden dan geactiveerd en reageren niet meer op vingers. Hierdoor wisselt het scherm constant van homescreen en is de One S onbruikbaar tot je de powerknop indrukt en het scherm uitschakelt.

HTC is bekend met het probleem en neemt toestellen ter reparatie aan. XDA-gebruikers melden dat het probleem zich vooral voordoet wanneer de One S een zwak signaal heeft (2G). Hierdoor wisselt het toestel van frequentie, die de onderste knoppen zou activeren. Het probleem zou volgens diezelfde gedupeerden met een software-update opgelost kunnen worden: de gevoeligheid van de knop zou wat hoger ingesteld moeten worden.

Lees verder na de advertentie.

De Samsung Galaxy Nexus had ongeveer hetzelfde probleem na de release, maar Samsung en Google brachten al snel een update uit om dit probleem te verhelpen. Laten we hopen dat HTC dit ook doet.

Onderstaande video geeft een indruk van het probleem van de One S.

https://www.youtube.com/watch?v=LOb1LuWA7N8
Heeft dit artikel je geholpen?
HTC One S
HTC One S

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu