De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Sonavation ontwikkelt vingerafdrukscanner voor gebruik in scherm

Redactie
22 juli 2015, 15:22
1 min leestijd
Sonavation ontwikkelt vingerafdrukscanner voor gebruik in scherm

Het bedrijf Sonavation heeft een technologie ontwikkeld waarmee het mogelijk wordt om via sensoren achter een scherm een vingerafdruk te herkennen. Zeg maar vaarwel tegen de homeknop.

Lees verder na de advertentie.

Een fysieke homeknop heb ik altijd maar niets gevonden. Het ziet er niet al te fraai uit en neemt onnodig ruimte in. Het grote voordeel van schermknoppen is de mogelijkheid dat ze verdwijnen zodra je een video start, waardoor de schermgrootte veel beter wordt benut. Door de technologie van Sonavation kun je het beste van beide werelden krijgen: een vingerafdrukscanner die in het scherm is geïntegreerd.

Zo werkt de Sonavation vingerafdrukscanner

gorillaglass4

Sonavation werkt samen met Gorilla Glass van Corning, dat door de meeste fabrikanten wordt gebruikt om het lcd- of amoled-scherm te beschermen. Het bedrijf plaatst ultrasone biometrische sensoren net onder het Gorilla Glass, waarmee een vingerafdruk kan worden herkend en opgeslagen. “Onze technologie is ontwikkeld om het gemak van een vingerafdrukscanner in het glas te combineren met geavanceerde beveiliging”, aldus  Rainer Schmitt, hoofd technologie bij Sonavation.

De sensoren van Sonavation herkenne een vingerafdruk via  door ultrasone trillingen, die de vorm van een vingerafdruk analyseren. De data wordt opgeslagen, waarna de gebruiker alleen op het scherm hoeft te drukken om het lockscreen te ontgrendelen. Daarnaast werkt de technologie ook als de vinger nat, smerig of vettig is. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de  Sonavation vingerafdrukscanner in een smartphone of tablet verschijnt, maar echt lang gaat dat hoogstwaarschijnlijk niet meer duren.

Bron: Sonavation
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu