Deze kabel laadt je Android-toestel twee keer zo snel op

Redactie
17 januari 2015, 10:33
1 min leestijd
Deze kabel laadt je Android-toestel twee keer zo snel op

Met deze kabel kun je jouw smartphone of tablet twee keer zo snel opladen als je een usb-ingang van een pc, laptop of externe accu gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Het opladen van je mobiele apparaten via een wandlader gaat veelal snel. Dat geldt niet voor het opladen via een usb-kabel gekoppeld aan je pc, laptop of externe accu. En daar hebben de mensen achter  SONICable iets op bedacht.

Dit is SONICable

SONICable

SONICable is een normale usb-kabel met een  kleine schakelaar  in de kabel. De kabel kan worden gebruikt om data van een toestel over te zetten, zoals het kopiëren van foto’s van je smartphone naar de laptop. Als je de schakelaar omzet, wordt een speciale modus geactiveerd waarbij de kabel de datadoorvoer blokkeert en meer stroom doorvoert. Via deze modus kan een smartphone of tablet tot wel twee keer zo snel worden opgeladen, zo beweren de mensen achter  SONICable.

De  SONICable kan voor zowel iPhones en iPads als Android-toestellen worden gebruikt. De kabel is gemaakt van nylon en voor de uiteindes is aluminium is gebruikt. In totaal meet de kabel zo’n 1,2 meter en vanwege de dual sided usb maakt het niet uit hoe je de usb-kabel in een ingang stopt: hij zit altijd goed.

SONICable in beeld

http://vimeo.com/116207382

Ook één kopen?

De  SONICable is voor een prijs van 27 dollar te koop op crowdfundingwebsite Indiegogo. De verwachting is dat de kabel in maart van dit jaar aan consumenten wordt geleverd. De verzendkosten naar Nederland zijn 6 dollar, waarmee het totaalbedrag op 33 dollar (28 euro) komt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu