De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Sonos komt met abonnementsdienst voor speakers: dit moet je weten

Michel van 't Klaphek
4 oktober 2019, 20:11
2 min leestijd
Sonos komt met abonnementsdienst voor speakers: dit moet je weten

Sonos is begonnen met een abonnementsdienst voor speakers. Voor 15 euro per maand krijg je twee Sonos-speakers in huis. Het duurste pakket kost 50 euro. Dit moet je weten over Sonos Flex.

Lees verder na de advertentie.

Sonos Flex: abonnementsdienst voor speakers

Sonos Flex is opgebouwd uit drie abonnementen. Het instappakket kost 15 euro per maand. Hiervoor krijg je twee Sonos One-speakers opgestuurd. Zolang je maandelijks blijft betalen kun je deze boxen gebruiken. Voor 25 euro per maand krijg je er een Sonos Beam-soundbar bij.

Sonos Flex 2

Het duurste pakket kost 50 euro per maand. Je krijgt dan een Playbar-soundbar, twee Sonos One-speakers en een draadloze subwoofer. Bij alle abonnementen kun je kiezen uit de kleuren zwart en wit. Sonos Flex is voorlopig alleen in Nederland verkrijgbaar. Ons land dienst waarschijnlijk als pilot, voordat het abonnement eventueel op andere plekken uitgerold wordt.

Sonos Flex is dus een abonnementsdienst: je betaalt de speakers niet af, maar huurt ze. Dit betekent dat wanneer je een abonnement neemt je de eerste twee tot drie jaar zo goedkoper uit bent dan wanneer je de boxen zelf aanschaft. Wel is het natuurlijk zo dat het om huren gaat, en je bij aanschaf de speakers eventueel tweedehands kunt doorverkopen.

Voordeel voor Amsterdammers

Het voordeel van Sonos Flex is dat abonnees de nieuwste speakers krijgen. De nieuwste Sonos Move is echter (nog) geen onderdeel van het abonnement. Het duurste pakket, die van 50 euro per maand, heeft nog een extraatje. De installatie is bij dit pakket namelijk inbegrepen, maar alleen als je in Amsterdam woont. Buiten de hoofdstad moet je de speakers zelf aan de praat krijgen.

Steeds meer bedrijven bieden abonnementen aan, zoals Netflix en Disney Plus. Ook printerfabrikant HP heeft een abonnementsdienst, waarbij je maandelijks betaalt voor een vast aantal uitdraaien. Daarnaast ben je met een abonnement op Boldking altijd voorzien van scheerproducten.

Ook interessant: Column: Ben je klaar voor de abonnementapocalypse?

Lees het laatste nieuws over Sonos

Bron: Sonos
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu