Sonos-speakers krijgen volgende week Google Assistent-ondersteuning
Dennis de Vries

Sonos-speakers kunnen vanaf volgende week gebruikmaken van Google Assistent. De fabrikant maakt de slimme assistent in de Verenigde Staten beschikbaar via een software-update. Nederland en België moeten nog wachten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Sonos One en Beam krijgen Google Assistent

Sonos is al lange tijd bezig met het beschikbaar maken van Google Assistent op zijn speakers. In 2017 werd deze functie al aangekondigd bij de lancering van de Sonos One. Op de CES 2019 zeiden ze nogmaals dat het dit jaar zover zou zijn.

Volgende week begint Sonos met het uitrollen van de assistent op de Sonos One en Beam in de VS. Dat laat directeur Patrick Spence weten in een brief aan de aandeelhouders, naar aanleiding van de kwartaalcijfers van het bedrijf.

Google Assistent op Sonos aankondiging

In de brief schrijft Spence dat Google Assistent via een software-update beschikbaar wordt gemaakt. Ook laat hij weten dat andere markten in de komende maanden volgen. Specifieke informatie over wat dat betekent voor Sonos in Nederland en België is er nog niet.

Concurrentie voor Google Home

Met de toevoeging van Google Assistent wordt het mogelijk om direct commando’s te geven of informatie op te vragen bij je speaker. Door te beginnen met ‘Ok Google’, kun je aan de speaker allerlei vragen stellen of opdrachten geven.

Zo geeft Google Assistent in vloeiend Nederlands antwoord op de vraag wat voor weer het wordt, maar kun je bijvoorbeeld ook afspraken toevoegen aan je agenda of notities opslaan. Met de toevoeging van de Assistent krijgt Sonos vergelijkbare functionaliteit als Googles eigen slimme speakers, de Google Home en Google Home Mini.

Meerdere digitale assistenten voor Sonos

Sonos heeft al ‘slimme speakers‘ die gebruikmaken van een digitale assistent. Ze worden standaard geleverd met Amazon’s Alexa, maar werken ook met AirPlay 2 waardoor ze met Apple’s Siri aan te sturen zijn. Met de toevoeging van Google Assistent krijg je als Sonos-bezitter dus nog meer keuze in welke digitale assistent jouw leven gemakkelijker moet maken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.