De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Sonos laat gratis Spotify-gebruikers muziek streamen naar speakers

Colin Baak
13 november 2019, 9:19
1 min leestijd
Sonos laat gratis Spotify-gebruikers muziek streamen naar speakers

Heb jij één of meerdere Sonos-speakers in huis en betaal je elke maand voor Spotify? Dan kun je gewoon heerlijk genieten van het streamen van muziek. Geen betaald abonnement op de dienst? Muziek streamen was dan niet mogelijk, tot nu toe.

Sonos laat gratis Spotify-gebruikers muziek streamen

Heb je Sonos-speakers in huis en maak je gratis gebruik van Spotify? Dan was het niet mogelijk om muziek te streamen van de muziekdienst naar die speakers. Sonos heeft er nu toch voor gekozen om dit mogelijk te maken. Als je de nieuwste update van de Sonos Controller for Android-app downloadt, kun je namelijk Spotify toevoegen, ook al heb je geen betaald abonnement.

→ Download Sonos Controller for Android in de Play Store (gratis)

Het koppelen werkt net zo eenvoudig als bij de betaalde versie;

  1. Open de Sonos Controller-app op je smartphone;
  2. Klik rechtsonder op ‘Instellingen’;
  3. Kies voor ‘Services’;
  4. Klik op ‘Muziek en Content’;
  5. Voeg daar Spotify toe.

Spotify instellingen

Sonos werkt samen met Ikea

Sonos bestaat sinds 2002 en heeft al veel audio-apparatuur op de markt gebracht. Daarmee kun je veelal draadloos muziek afspelen. Vaak kun je de speakers aan elkaar koppelen, zodat je in het gehele huis heerlijk kunt genieten van muziek.

Veel mensen denken dat de Sonos-apparatuur erg prijzig is, maar dat ligt vooral aan welke speakers je op het oog hebt. Het bedrijf maakte eerder dit jaar bijvoorbeeld een samenwerking met Ikea bekend, het Zweedse bedrijf dat juist bekend staat om hun goede prijzen.

Momenteel zijn er twee speakers te vinden in het assortiment van de meubelgigant. Er is een speaker aanwezig die ook fungeert als tafellamp voor 179 euro. Ook een goedkopere boekenplankspeaker is te koop, die kost 99 euro. Wat Android Planet vindt van deze speakers lees je in onze uitgebreide review.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu